mandag, august 02, 2010

Johannes Møllehave & Maiken Ingvordsen: Digte til livet (Gyldendal) CD+DVD

Møllehavedalen
Der er mange opløftende momenter på Digte til livet. Den næsten kvarter lange Sommerfugledalen er dog i en klasse for sig - et mesterligt højdepunkt. Inger Christensens kanoniserede digt omkranses af Maiken Ingvordsens musikalske ledsagelse, mens Johannes Møllehave på en ind- og medlevende måde foredrager digtet. Han er en formidler i en særklasse. Sommerfugledalen er en storm af smukke billeder, både de konkrete og de mere abstrakte. Møllehave har det digt så meget inde under huden. Her viser han til fulde hvorfor han er den store formidler han er. Maiken Ingvordsens ledsagende musik bruger og underbygger Inger Christensens digt. På den medfølgende DVD fortæller Møllehave om digtet, om det umiddelbare og de mange dybder. Det er en meget brugbar åben fortolkning.
Det er anden gang at Maiken Ingvordsen og Johannnes Møllehave laver en plade sammen. De har valgt ti digte. En enkelt er et digt af Johannnes Møllehave, som Maiken Ingvordsen har lavet til en sang hun selv synger. Efterår, eftertanke, efterløn er en let og glad popmelodi i Alberte Winding-gaden. Resten er digte af feks. Klaus Rifbjerg, Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og Morten Nielsen. Maiken fortæller på den medfølgende DVD at hun som udgangspunkt er pianist og har sin rod i den nordiske jazz. Det er der flere tydelige eksempler på, som på At tro. Hun har lavet ny musik til Mariehønen Evigglad og Solen er så rød, mor.
Maiken Ingvordsen har en forrygende evne til at gøre indviklede enkelt. Det er derfor at hun er godt match med Møllehave. Hendes rene og flotte musikalske foredrag klæder ordene. Der er både dybde og følelser.
Majbritte Ulrikkeholm synger kor, Henrik Dam Thomsen spiller cello, Morten Ankarfeldt spiller bas, Mads Kjølbye spiller guitar og flere andre musikere er med til at give musikken det sidste løft.
Bonusinfo:
På den medfølgende DVD er der to programmer, et hvor Møllehave fortæller om Sommerfugledalen og et hvor Maiken Ingvordsen fortæller om de enkelte numre.
www.digtetillivet.dk

Ingen kommentarer: