mandag, august 09, 2010

Girls In Airports: Girls In Airports (Mawi Music/Gateway)

Nordisk afroindiepostrockjazz
Pladens første nummer hedder Myanmar, musikalsk er stemningen på nummeret dog mere af afrikansk oprindelse end af asiatisk. Sådan tager gruppen Girls in Airports os med på en rejse. I en original blanding af afrojazz, indie- og postrock og ny nordisk jazz præsenterer de deres numre på en plade, der på papiret ser ukonventionel ud, men lyder så lige til og logisk at jeg ikke forstår, at der ikke er nogen der har lavet denne plade før nu.


Martin Stender og Lars Greve deles om saxofontjansen på henholdsvis tenor og alt. De supplerer også med sopran og baritonsax. De befinder sig i en fælles front. Hvor de deles om melodien, spiller sammen og supplerer hinanden i et næsten klassisk jazzsetup. Lange soli er ikke noget de gør meget i. Det er sammenspillet der er det vigtige. De to saxofoner suppleres af Mads Forsby på trommer og Mathias Holm på keyboards og piano. De placerer sig fint i lydbilledet med pulsen og en stemningsskabende mættet tone. Mathias Holm er god til at skabe stemninger på keyboardet med enkle virkemidler. Han får meget ud af ganske lidt. Forsby på trommerne spiller fyldigt og enkelt uden at buldre.

Det er Martin Stender der har skrevet al musikken på pladen. Pladen er afvekslende og båret af Stenders fine melodier. De fire musikere har lavet en meget anbefalelsesværdig plade. Hvis dette er lyden af ung dansk jazz anno 2010, ser det særdeles godt ud for fremtiden.
My Space: www.myspace.com/girlsinairports

Ingen kommentarer: