onsdag, august 11, 2010

KortJazzNyt uge 32 2010

I Ålborg er der i dagene 19.-20. august mulighed for at blive blå, hvis man er til blues. Hvis man også er til andre farver er der en pæn portion spændende jazz på programmet.
Søren Møller spiller soloklaver og fortæller om sine oplevelser i USA. Sangeren Morten Mosgaard lancerer sin solodebutplade - man kan høre et enkelt nummer fra pladen på www.mortenmosgaard.dk. - det lyder lovende. Herudover er der også mulighed for at høre Helle Lund Trio, Christian Skjødt Project X og den nye trio Terminal 3 med bla. Søren Møller og Thomas Albæk Jakobsen.
blaafestival.dk

Det nye århusianske spillested Atlas, der snigåbnede under jazzfestivalen, har offentliggjort programmet for efteråret. Man skal være en ualmindelig sur røv, hvis man ikke synes at der noget spændende på deres jazzprogram. Det er ganske enkelt flot og ambitiøst.
Koncerter med internationale navne som Portico Quartet, Jamie Saft, Mulatu Astatke & The Heliocentrics, The Thing feat. Oshimo Yoshihide, Scott Hamilton og Lars Jansson vidner om en respekt for både den klassiske jazz og den højaktuelle jazz, der rykker allermest lige nu.
Blandt de danske navne finder man det århusianske flagskib Klüvers Big Band, Pierre Dørge New Jungle Orchestra, Søren Kjærgaard Trio og Blood Sweat Drum'n'Bass Big Band.
www.atlasaarhus.dk

Alex Riel fylder 70 år d. 13. september. I den anledning udkommer der en bog om trommelegenden. Det er forlaget Saxart der står bag bogen med titlen Manden bag trommerne. Hans Barfod er manden bag ordene. Han har tidligere været redaktør for Jazzspecial.
Forlaget Saxart har ifølge deres hjemmeside flere bogprojekter på vej. Til september udkommer der en bog om Pierre Dørge - der samtidig kan fejre 30 års jubilæum med Jungleorkestret. Horace Parlan fylder 80 år til januar og i den anledning udgives der en bog om den amerikanske pianist der har boet i Danmark i en lang årrække.
saxart.dk

Ingen kommentarer: