tirsdag, august 03, 2010

Richard Andersson Sustainable Quartet: Please recycle (Blackout)

Genbrug!
Den unge danske bassist Richard Andersson debuterer med et opsigtsvækkende album. Han rejste i sommeren 2008 til New York, hvor han studerede på Manhattan School of Music. Her mødte han pianisten Sullivan Fortner fra New Orleans og trommeslageren Reggerio Boccato fra Sao Paulo i Brasilien. Andersson har herhjemme bla. spillet med Udu (med Jesper Zeuthen, Peter Bruun og Kasper Tranberg) og den halvpolske kvartet Kran.
Med pladen Please recycle gør han opmærksom på sig selv, udover de to førnævnte musikere har han inkluderet den erfarne new yorker-saxofonist Tony Malaby i det Andersson kalder Sustainable Quartet. Meget af materialet er hentet i den eksperimenterende amerikanske jazz fra 60'erne, der befandt sig på kanten til avantgarde. Pladen åbner med Steve Swallows Falling grace, som han oprindelig skrev til Bill Evans. Herefter følger en af pladens fire nyskrevne numre. Henry Mancini's Moon river er pladens superstandard og kan ses som Anderssons hilsen til den amerikanske jazzskole, hvor der skal terpes standards. De skal genbruges. Heraf også pladens titel der beder os om at genbruge, ikke kun standards men også noget af al det affald der smides ud.
Round trip er en af tre Ornette Coleman numre. Det er ikke tilfældigt. Richard Anderssons kærlighed til Coleman er også tydelig i musikken. De fire musikere har lavet en sammenhængende plade med tydelige nik til den amerikanske jazztradition. Please recycle er en god plade, hvor Andersson efterlader et flot aftryk, der lover godt for fremtiden.
My Space: www.myspace.com/richardanderssonmusic

Ingen kommentarer: