tirsdag, juni 08, 2021

Bjarke Falgren: Origin (Falgren) CD/DL/stream

 

Det er vel omkring tyve år siden at jeg oplevede Bjarke Falgren for første gang på en scene. Det var selvfølgelig sammen med Hot'n'spicy hvor det var meget let, at blive glad når man oplevede dem. Gennem årene har han spillet som sideman i mange sammenhænge og for et par år siden lavede han den forrygende duoplade Postcard to self sammen med Sönke Meinen. Han har faktisk aldrig lavet en plade i eget navn.


Før nu.


Den hedder Origin - Oprindelse og pladecoveret, hvor han som barn sidder med violinen og kigger længselsfuldt ud i verden, indikerer så fint, hvor Bjarke kommer fra. Han har samlet musikere, som han er fortrolig med, omkring sig. Musikalsk kommer vi vidt omkring. Han har hentet inspiration i Sverige, Brasilien, Portugal, Afrika, Cuba, Paris og Næstved, hvor han kommer fra. 


Stemningen er god og behagelig hele vejen igennem albummet. Mens jeg lytter, kan jeg ikke lade være med at tænke, at det var godt at jeg inviterede Bjarke og violinen indenfor i stuen. Den gode stemning bliver hængende længe efter, det sidste strøg har forladt højtalerne.

Bjarke FalgrenIngen kommentarer: