fredag, juni 25, 2021

The Jazz Seekers: Treasurehunter (AMM) stream

 

Niclas Knudsen er en gudsbenådet guitarist der har opnået heltestatus via bands som Ibrahim Electric og Kalaha. Han har også haft egne projekter der både har bevæget sig rundt om dansksprogede sange eller afro. Jazzen har altid været tilstede.


Aldrig har jazzen - i helt klassisk og konservativ forstand - været lige så fremtrædende som med trioen The Jazz Seekers, hvor han sammen med en af sine gamle kompagnoner fra 90’er bandet When Granny Sleeps, Anders Mogensen på trommer og Mogensens meget tro væbner, bassisten Johnny Åman. De spiller numre fra Duke Ellington og Billy Strayhorn kataloget kombineret med numre fra Knudsen kataloget.


Triobesætningen kan deres jazz og bruger den til, at fortolke numre der er så gennemfortolkede, at der næppe kan siges mere. Det kan der heldigvis. Niclas Knudsen tager en dosis blues med ind det forvejen meget sikre jazzguitarspil. Det kan bla. høres i et nummer som Moonstruck. Der er så meget overskud og glæde i deres musik, der forplanter sig til lytterne.

Jazzseekers

Ingen kommentarer: