fredag, juni 04, 2021

Hans Ulrik: In a sentimental mood (AMM) stream

Da saxofonisten Hans Ulrik debuterede på plade i 1988, blev den selvfølgelig både udgivet på CD og LP. Nu er tiden en anden - CD'en sælger ikke lige så godt som dengang Hans Ulrik grovhittede med Jazz and mambo i 1998. Hans Ulriks nyeste udgivelse In a sentimental mood er kun tilgængelig på streamingtjenesterne via Anders Mogensens label AMM. Det er også Anders Mogensen der sidder bag trommerne, Johnny Åman tager sig af bassen og Steen Rasmussen sidder ved pianoet. 


De spiller en blanding af originale kompositioner og personlige takes på nogle jazzstandards. Hans Ulrik har karrieren igennem balanceret fint mellem egne ting og suveræne fortolkninger.


Albummet åbner med Welcome, der er en nyfortolkning af Vær velkommen, herrens år. Det er mildest talt et genialt take, hvor Hans Ulrik spiller sopransaxofon. Senere på albummet dukker Se nu stiger solen, op med en sjælefyldt tenorsaxofon fra Hans Ulrik.


Kvartetten har et godt greb på stærke melodier som Michel Legrands You must believe in spring og The summer knows og Lennon/McCartney-klassikeren Norwegian Wood. Anders Mogensens dansende trommespil, Johnny Åmans rolige basspil og Steen Rasmussens smukke klaverspil giver Hans Ulrik et sikkert afsæt til, at bevæge sig rundt i kompositionernes melodiske univers. Hans Ulrik er stadig en af de helt store saxofonister på den danske jazzscene.

Hans Ulrik

 

Ingen kommentarer: