onsdag, juni 23, 2021

Jiyu: Caught in the rain at the teashop (Dubsoul Records) LP/DL/stream

 

Det er guitaristen med mere, Emil Jonathan Søegaard der gemmer sig bag aliasset Jiyu. Han har lavet en LP med dyb bas, jazz, ro og døsigt skarpe hip hop beats. Gennemgående musikere på pladen er trompetisten Bo Rande, der gerne bruger lyddæmperen - ikke ulig Miles Davis og saxofonisten Lukas Rande, der eks. også spiller fløjte, som på åbningsnummeret Woman behind sun. Lennart Ginman er med på nogle numre, hvor kontrabassen står stærkt i lydbilledet. Titelnummeret Caught in the rain at the teashop er et sfærisk og stemningsmættet. Den beskriver begyndelsen på albummet for nogle år siden, hvor Emil Jonathan Søegaard var i Malaysia og måtte søge læ på en café under et tropisk regnskyl. 


Vibrafonisten Carsten Skov er med på flere numre. Den filmiske The pinewoods on the mountain der afslutter albummet med Skovs vibrafon, akustisk guitar og en underliggende urolig synth vidner om Jiyu’s store kvaliteter.


Sangerinden Stine Kinck er med på et par numre, hvor Some things never change er min favorit, jazzet guitar, rodede beats og Kincks r’n’b inspirerede sang fungerer godt.


Jiyu’s album er meget anbefalelsesværdig. Det er originalt og rummer lag og elementer, der giver lyst til mange genhør.

Bandcamp

Ingen kommentarer: