mandag, juni 14, 2021

Carsten Dahl: Sagn (Exlibris) LP/DL/stream

 

Jeg har ikke tal på de soloplader, lavet af Carsten Dahl som jeg har skrevet om gennem årene. Fælles for den alle er, at der har været noget på spil - og det har hver gang været Carsten Dahl.


Cembalo , præpareret flygel, Deutsche Grammophon, indre uro, stærke stemninger, priser og en lang række solokoncerter har været en del af historien. Heldigvis er pladeselskabet Exlibris på pletten med den nyeste udgivelse. Vi får 24 stykker musik der i alt varer lidt over 40 minutter. Carsten Dahl bruger udelukkende højre hånd til, at spille musikken på pladen der hedder Sagn. Det er improviseret musik spillet i et langt flow. Titlerne hedder eksempelvis D mol eller eller G mol og følger et mønster. 


Det er rolige numre, hvor der er masser af luft omkring de enkelte toner. Luften og rummet omkring de enkelte toner er også musik. Sagn er en af den slags plader der bringer ro til sindet. Sjælen følger med og hjertets puls falder langsomt ned til hvilestadiet. Vejrtrækningen bliver dybere. Her bliver det meget tilstedeværende og giver tydelig mening, at musik er universets helende kraft. Tak, Carsten.

Bandcamp

Ingen kommentarer: