lørdag, november 07, 2009

Benjamin Koppel & Bobby Watson: At ease (Cowbell Music)

Altsax eller intet

Han er 34 år og nærværende udgivelse er hans 30. som solist. Benjamin Koppel er ikke en musiker der lader indfange af en bestemt stilart. Han er saxofonist og når han spiller er der altid noget jazz af en eller anden form med.
På den ny plade At ease er det jazz som i jazz uden forbehold, der er sat på programmet. Benjamin Koppel har en særlig evne til at opdyrke musikalske samarbejde med mange forskellige udenlandske jazzmusikere. Denne gang er det med en altsaxofonist for kendere. Bobby Watson etablerede sig på jazzscenen fra 77-81, som medlem og musikalsk leder af Art Blakeys Jazz Messengers, i samme periode hvor den unge trompetknøs Wynton Marsalis også blev medlem.
Pladen ryger i kategorien Blowing session. De to altsaxofonister veksler, spiller hinanden op, krydser og fremmaner smukke situationer. Det skal i den sammenhæng også nævnes at det er Kenny Werner der sidder ved pianoet. Han leverer nogle soli undervejs der placerer ham som en af de store nulevende følsomme, afvekslende og ikke mindst afbalancerede jazzpianister. Alex Riel bag trommerne er på hjemmebane. Gad vide om ikke tanken har strejfet Riel på et eller andet tidspunkt om, at det istedet havde været året 1964 og stedet var på Montmartre.
For det er klassisk jazz, som den lød fra slutningen af 50'erne. Altsaxofonisterne Cannonball Adderley og Jackie McLean's ånder er ikke langt væk fra denne plades god jazzstemning.
Bonusinfo:
Benjamin Koppel er på turné i slutningen af januar i Danmark sammen med Kenny werner, hvor de bla. spiller på Fermaten i Herning d. 26. januar.
Der kommer yderligere to plader med Koppel og Werner i 2010
Benjamin Koppel: www.benjaminkoppel.dk

Ingen kommentarer: