lørdag, november 07, 2009

Ib Glindemanns Orkester: Turn on the heat (Little Beat Records)

Knivskarp autoritet
Et godt big band er som et klaver. Er det nystemt, er det en fornøjelse. Er bare en enkelt tangent ikke i stemning kan den blokere fuldstændigt for at man holde ud at høre mere. Det samme med et big band, kommer der på nogen måde ridser i messingen, er det ødelæggende for fornøjelsen. Men for at et klaver skal lyde godt, skal der også sidde en ved klaveret, der er istand til at spille på det. Det samme med big bandet, der skal være en i spidsen, der er i stand til at styre orkestret.
Det bliver svært at finde en med større erfaring og autoritet herhjemme end Ib Glindemann. Ib Glindemann er den førende herhjemme, når det kommer til klassisk big band musik, som vi kender det fra Tommy Dorsey, Duke Ellington eller Count Basie.
I 1994 returnerede han til jazzscenen. Han har siden haft sit eget big band. På den nye plade Turn on the heat, der er liveindspilning fra to koncerter i i henholdsvis april og august 2008 er den svenske basunist Kurt Järnberg og trompetisten og sangeren Theis Jensen med som gæster.
Ib Glindemann kan styre et big band knivskarpt og det opleves også på Turn on the heat. I big bandet sidder en række meget kompetente musikere, hvor basunisten Peter Jensen, saxofonisterne Jens Søndergaard, Jan Harbeck, Mads Ole Erhardsen og trompetisten Henrik Bolberg er blandt de musikere der skal fremhæves.
Blandt de 15 udvalgte melodier finder man One O'clock jump, What a wonderful world (med klassisk Theis "Satchmo" Jensen vokal), I loves You, Porgy, Alley cat og Donna Lee.
Bonusinfo:
For nylig var programmet Besøgstid på Danmarks Radios P1 på besøg hjemme hos Ib Glindemann på Langeland. Et anbefalelsesværdigt 1½ time langt program
Bonusinfo 2:
Rigt illustreret biografi om Ib Glindemann 1934-59
Ib Glindemann: www.glindemann.dk

Ingen kommentarer: