lørdag, november 21, 2009

The Opposite: Intertwined (Kopasetic Productions)

Nutidig svensk jazzrock

En sekstet med en ambition om at udvikle improvisation og sammenspil, gennem en kollektiv tilgang har man hørt om før. The Opposite fører ambitionen ud i livet. Det er en svensk gruppe, der blev startet af Peter Nilsson og Loïc Dequidt. Sammensætningen med percussion (Anders Vestergård), guitar (Samuel Hällkvist), el-bas (David Carlsson), altsax (Marcelo Gabard Pazos) og førnævnte Nilsson og Dequidt på henholdsvis trommer og piano/el-piano skaber grundlaget for en jazzrock-konstellation der bla. inddrager indiske, afrikanske og cubanske rytmer.
Det lyder som er band fra starten af 70'erne. De lægger da heller ikke skjul på, at der er referencer til bla. Weather Report, elektriske Miles og Sun Ra. The Opposite er dog et nutidigt band med deres uhøjtidige og ukonventionelle omgang med jazzrocken. Der eksperimenteres, som på det kollektivt skrevne nummer Seau d'air. Der laves lange groovy forløb som på nummeret Les delices de la mer af Hällkvist, hvor der er smidt en forrygende omgang skæve breaks ind i et forløb, med guitar, sax og keyboardsoli.
Pladen byder på afvekslende numre med trommeslageren Peter Nilsson i en fremtrædende rolle (undskyld til jer andre i The Opposite). Han spiller nutidige beskidte jazzrocktrommer, han imponerer både rent teknisk og med sin iderigdom, hvor han godt bakket op af percussionisten Anders Vestergård hele tiden holder pulsen.
My Space: www.myspace.com/loicdequidt
Loic Dequidt: loicdequidt.free.fr

Ingen kommentarer: