onsdag, november 18, 2009

Kortjazznyt


De to trommeslagere Alex Riel og Stefan Pasborg står i spidsen for to koncerter i Skuespilhuset i København d. 11. og 12. december. Under overskriften Alex Riel & Stefan Pasborg Universe medbringer de sangerinden Annisette, trompetisten Palle Mikkelborg, organisten Jeppe Tuxen, guitaristen Niclas Knudsen og bassisten Thomas Vang.
Alex Riel og Stefan Pasborg tager lytteren med på en rejse gennem deres fælles univers af rytmik og harmoni, fortid og nutid, rock og jazz, nærvær og improvisation, power og puls – indrammet med lydbilleder tegnet af Riel, Pasborg, Savage Rose, Palle Mikkelborg, Ibrahim Electric og Igor Stravinsky.

Bassisten og komponisten Niels Ryde er indblandet i flere projekter i det nye år. Til februar udsender han pladen Everything will change, hvor bla. Mads la Cour på trompet og Anders Mogensen på trommer medvirker.
Ryde og Mogensen er også med på pianisten Søren Bebes kommende plade, hvor den svenske saxofonist Joakim Milder er med som specialguset. Pladen kommer en gang i foråret.
Til marts er Ryde på tur i Danmark, Tyskland og Polen sammen med den spændende konstellation: la Cour, Mogensen og Krister Jonsson på guitar. Kvartetten hedder Niels Ryde New Quartet.

Niels Jørgen Steen blev ifølge gaffa.dk den første modtager af Leo Mathisen-prisen, der overraktes i DR-Koncerthuset ved et arrangement, hvor den nystiftede Leo Mathisen-forening How How var vært sammen med DR. Prisoverrækkelsen og støttekoncerten sendes på DR P5 d. 25. november kl. 20.00.

Ingen kommentarer: