søndag, november 01, 2009

Caroline Henderson: Keeper of the flame (Copenhagen Records)

The Danish Diva Society - Popped

30.000 solgte plader af den foregående No. 8 er ikke hverdagskost for en dansk jazzplade. Det er heller ikke normalt at pladeselskabet Stunt sælger så mange af en enkelt plade. Caroline Henderson har været på jazzpladeselskabet Stunt siden hun i 2003 lavede sin første jazzplade Don't explain. Nu er hun skiftet til det mere pop-orienterede pladeselskab Copenhagen Records. Hun har i de forgangne uger opnået som en af de meget få danske jazzkunstnere overhovedet, at blive anmeldt i Ekstra Bladet (der giver pladen 2 stjerner), Jyllands-Posten (der giver den 5 stjerner og kalder den for en af årets plader) samt en lang række farverige damepamfletter.
For at slå det fast med det samme. Det er en god plade som Henderson har lavet. Hun synger med personlighed, har en stemmemæssig sikkerhed. Men da det er den fjerde indenfor jazzkategorien, kunne man nok forvente at der skete lidt mere udvikling. Kan man lide de forrige Henderson jazzskiver går man ikke forkert i byen her. Hun bakkes op af en særdeles kvalificeret trio, som hun iøvrigt også har brugt ved sine koncerter. Nikolaj Hess på piano, Jakob Høyer på trommer og Anders AC Christensen på bas er tilpas opfindsomme, holder tungen lige i munden og kommer ikke ud på dybder, hvor de eller Henderson ikke kan bunde.
Caroline Henderson's kølige, distancerede fremtoning passer perfekt til den divalabel, som man gerne vil sælge hende under. Hun er helt vild lækker, men fuldstændigt uopnåelig for de glade danske jazzdrenge. Sådan skal det være, det er det stof drømme kan være lavet af.
Bonusinfo:
Hun spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 20. og 21. november og tager på Danmarksturné fra slutningen af januar 2010
Caroline Henderson: www.carolinehenderson.dk

Ingen kommentarer: