onsdag, november 11, 2009

Jazzkortnyt


Jesper Bodilsen og Morten Lund er i disse dage på turné i Italien sammen med Stefano Bollani, hvor de spiller i anledning af udgivelsen af Stone in the water på ECM Records. De åbnede Roma Jazz Festival søndag d. 8. nov i Auditorium i Rom, her spillede de for 2500 publikummer. Bodilsens dag var startet med at gribebrædtet havde løsnet sig på bassen, mens det lå flightcasen. Lykkeligvis kunne gaffatape løse problemet. Dagen efter spillede de i Milano. De fortsætter med turen en uges tid endnu og spiller bla. i London i næste uge. Herhjemme får vi glæde af trioen, når de drager på Danmarksturné til marts.

Jazzkamikaze har skiftet stil og pladeselskab. De skulle have udsendt deres nye plade Supersonic revolutions i slutningen af sommeren. Men pga. af finanskrisen har deres amerikanske pladeselskab skudt udgivelsen til det nye år ifølge nordvestnyt.dk. Jazzkamikaze er allerede begyndt at optræde med den nye musikalske stil, men publikum må altså vente lidt endnu med at få lyden med hjem i stuen.

Torsdag d. 19. november er der jazz på den nye DR-K kanal. Chris Minh Doky præsenterer en programrække med navnet Icons among us. I det første program sættes der fokus på jazzens væsen og musikernes arbejde med at finde sig selv i musikken. Hvem der ellers medvirker er endnu en hemmelighed.

Brancheforeningen for Danske Uafhængige Pladeselskaber, DUP, har fået ny formand: Lars Winther fra pladeselskabet Your Favourite Records afløser efter halvandet år Nicolaj Hyltén-Cavallius. Der er med andre ord kommet en jazzmand i spidsen for foreningen. Lars Winther er også jazzpianist og udgav med sin trio pladen Nordic by nature for et par år siden. Han har i mellemtiden fået godt gang i Your Favourite Records, der bla. står bag udgivelser med Looter Beats, Aggerbæk og Rasmus Ehlers. Jeg håber da også på et tidspunkt at han får tid til, at lave en plade med sin egen musik.

Carsten Dahl tager
om en uge på Danmarksturné med sangerinden og professoren på rytmekons Hanne Boel. Her spiller de bla. på Fermaten i Herning d. 25. nov. Indenda når Dahl at spille på Padova Jazz Festival i Italien d. 17. nov. sammen med Alex Riel og Mads Vinding. Dagen efter spiller Marilyn Mazur Group på samme festival.

Ingen kommentarer: