onsdag, november 11, 2009

Rasmus Ehlers: Trinity (Your Favourite Jazz)

Strittende og præcis

Der findes enkelte jazzmusikere der på trods af originalitet og stort talent, ikke hører hjemme blandt de mest kendte jazzmusikere. Pianisten Rasmus Ehlers må betegnes som en sådan. Sidst han udsendte en plade var i 2002, hvor han sammen med George Garzone lavede Brooklyn Days. Siden har de to iøvrigt ret fast optrådt hvert år på Copenhagen Jazz Festival. Men ellers er det ikke fordi han slider allermest på de danske jazzscener. Han fik i 2007 Sonnings stipendiat til unge musikere. Nogle af midlerne er brugt til denne plade.
Trinity er en trioplade og den er i særklasse! Rasmus Ehlers spiller modent, afbalanceret og personligt. Han kan det der udefinerbare med at stritte skævt og så alligevel ligge dér, lige midt i det hele og være styrende. Pladen indledes med det mest løse nummer på pladen. Det er titelnummeret, det er her trioen og treenigheden finder sammen i noget der synes famlende, men istedet nærmere præciserer og kalibrerer trioen.
Ehlers er rundet af en amerikansk klavertradition. Her kunne der muligvis godt nævnes nogle navne og inspirationskilder. Men det er ikke nødvendigt. Ehlers er mand, der har arbejdet med at finde et personligt udtryk. Det arbejde har ikke været forgæves. For at få det forløst får han hjælp fra Kresten Osgood på trommer. Osgood og Ehlers kender hinanden godt og de får det maksimale ud af hinanden. Osgood sidder helt fremme på trommestolen, spiller poetisk blidt og indfølende. Ved bassen står Ehlers senior. Rasmus' far Poul der i 70'erne spillede i kultgruppen Blue Sun og i mange år også var førstevalg som bassist i Århus. Han spiller en fremtrædende og passende markant bas.
Materialet på pladen er en blanding af trioens egne numre og numre som Goodbye pork pie hat og You don't know what love is. Jeg har ikke fundet information om at trioen spiller nogen koncerter, der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg gerne vil være blandt publikum.
My Space: www.myspace.com/rasmusehlers
Band Camp: rasmusehlers.bandcamp.com/album/trinity

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

hvad jeg ledte efter, tak

Anonym sagde ...

Det må sgu da være et bud på årets plade her i andedammen!

Klaus