mandag, november 16, 2009

Band Au Neon: Il segreto (Bro Recordings)

Fra Argentina til Europa

Paolo Russo udsendte sidste år en plade med trioen Nuevotrioporteno på Bro Recordings. Nu er tiden kommet til en gammelkendt Russo-trio, Band au Neon der har eksisteret siden 2002. Sammen med en anden herboende italiener, pianisten Francesco Cali har Russo spillet med udgangspunkt i bandoneonen, der er Russo's instrument. Det er et harmonikalignende tangoinstrument fra Argentina, med myter og historie som var det noget, man skal sælge dele af sjælen for at kunne spille på.
Tidligere var Fabrizio Mandolini med på sopransaxofon, nu er Nico Gori på klarinet og sopransax kommet med i trioen. Gori har bla. spillet i Vienna Art Orchestra og sammen med Stefano Bollani og Paolo Fresu. Han er ikke milevidt fra Mandolini i sit musikalske sprog, alligevel har han nok drejet musikken i en mere europæisk retning. Band au Neon har oprindeligt taget udgangspunkt i den argentinske tango nuevo. På den nye plade er der sket rigtigt meget siden debutpladen fra 2005, der er kommet en masse inspiration fra Italien og Balkan med ind. Udviklingen er god for trioen. Lyt feks. pladens slutnummer Leluzzo, hvor Gori får smidt den svedigste klarinetsolo ind.
Pladen er optaget ved en koncert sidste på herregården Fuglsang på Lolland. CD-indpakningen er en god grund til, at musik ikke kun skal nydes som download. Den er en enkel og æstestisk nydelse, der er musikken værdig.
Band au Neon: www.bandauneon.com

Ingen kommentarer: