mandag, oktober 08, 2018

Ingi Bjarni Trio: Fundur (Dot Time Records) CD/DL/stream

Som jazzblog placeret i det sydlige del af det man kalder norden, så sker det meget ofte, at begreberne den" nordiske tone" eller "nordisk jazz" bliver brugt. Ganske enkelt fordi der udkommer ret meget af den slags fra Norge, Sverige og Danmark. Der er selvfølgelig store og små regionale forskelle mellem landene. 

Det er sjældnere at Island dukker op, når jeg bruger begreberne. Af den simple grund at landet ikke er så stort. Det er til gengæld værd at spidse ører, når den musikalske lava flyder fra landet. Det gælder bl.a. denne udgivelse fra Ingi Bjarni Trio, der tidligere på denne blog har fået ord med på vejen som medlem af trioen Skarkali. Ingi Bjarni tager sig af klaveret, mens Bárður Reinert Poulsen spiller bas og Magnús Trygvason Eliassen spiller trommer.

Det nordisk jazz af den smukkeste slags. Ingi Bjarni bruger sin lyriske åre til at skabe nogle melodier, hvor det nordiske jazztonesprog er så rent og behageligt som en varm kilde i Island. Heldigvis er Ingi Bjarni Trio ikke uden kant. Her skal særligt trommeslageren Magnús Trygvason Eliassen fremhæves. Han gerne sender nogle geyserlignende eksplosioner ind i alt det pæne og velpolerede. Fundur er en godkendt og stærk islandsk jazzudgivelse.

Ingen kommentarer: