onsdag, oktober 24, 2018

Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo feat. Chloe Feoranzo & Jason Marsalis (Sumi Records) CD/DL/stream

Det er kun ganske få plader med vaskeægte traditionel jazz, som jeg gennem årene har anmeldt her på bloggen. Det er der flere grunde til. En af dem er, at der ikke bliver udsendt ret mange plader med traditionel jazz i Danmark. Nu har jeg så endelig fået fingrene i en spritny traditionel jazzplade. Genren lever ellers i bedste velgående rundt omkring på torve og pladser og har sine egne festivaler, hvor Silkeborgs tudsegamle Riverboat er et godt eksempel. Det er Norbert Susemihl, der har være så frisk at sende sit nye album til mig.

Han har samlet et stærkt hold af musikere omkring sig. Det er selvfølgelig rimeligt iøjnefaldende at New Orleans trommeslageren Jason Marsalis med de fine aner er med på holdet. Derudover medvirker den unge amerikanske sangerinde og klarinetist Chloe Feoranzo. Hun kommer med erfaring fra både Pokey LaFarge og Postmodern Jukebox. Danske Jens Kristian Andersen tager sig af bassen, svenske Hans Ingelstam spiller trombone og norske Morten Gunnar Larsen spiller klaver. Trompetisten Susemihl, der bor i Danmark har siden 80'erne brugt flere måneder hvert år i New Orleans på at spille og suge erfaring til sig. 

Han har totalt og aldeles styr på New Orleans jazzen. Vi præsenteres for 15 numre, der er indspillet under en turné rundt i Danmark og Sverige tilbage i februar i år. Musikken er rimeligt rå og live, der er ikke lavet alt for mange finpudsninger i efterbearbejdningen, hvilket selvfølgelig afspejler stemningen, men også giver et uroligt udtryk. Det samme kan man sige om det ikke særligt kønne cover. Nå, men musikken fejler ikke noget. Chloe Feoranzo er en særskilt fornøjelse på både sang og klarinet. Udvalget af numre afspejler, at Susemihl ikke kun går efter de lavest hængende frugter. De musikalske ambitioner er høje. Pladen er et fint musikalsk visitkort, når den travle musiker er på turné.

Ingen kommentarer: