mandag, oktober 01, 2018

Jesper Zeuthen/Jacob Anderskov/Anders Vestergaard: Out of the spectacle (ILK) LP/DL/stream

Det bliver spirituelt, når Jesper Zeuthen sætter ild til altsaxen. Der sættes ild til Jesper Zeuthen, når han er sammen med pianisten Jacob Anderskov og trommeslageren Anders Vestergaard. Det er med andre ord en plade, som du brænder dine ører på. Vi møder trioen i en optagelse fra Koncertkirken under sidste års jazzfestival. 

Zeuthen er nestoren i trioen, der har været med på den danske musikscene siden slutningen ag 60’erne. Anderskov tog Zeuthen med i Anderskov Accident for over 10 år siden. Vestergaard medvirkede på en af Anderskov Habitable Exomusics trilogi-pladerne fra 2015. 

De spiller i et åbent landskab, hvor de ikke støder på forhindringer. Det er abstrakt musik hvor de mødes antændte og lyttende. Improvisationerne er fyldt med kanter og dybder. Det er her, hvor Anderskovs flygel leverer fragmentariske elementer der smelter sammen med Vestergaards abrupte og kvikke trommespil. Det er bl.a. meget tydeligt i åbningen af nummeret på side B. Det er her hvor Zeuthen støder til med sit dybt originale altsax spil, der kan lyde som en balkanmusiker der har hygget sig med Albert Ayler. Det er ikke for svage jazzsjæle. Til gengæld venter der en stor og meget anbefalelsesværdig oplevelse for free jazz connoisseuren. 

Ingen kommentarer: