onsdag, oktober 03, 2018

Trinelise Væring: Du går ind ad en dør (Word for word) LP/CD/DL/stream

Trinelise Væring er en musikalsk kamæleon, der undervejs i karrieren har skiftet form og farve flere gange. Det er gået fra vokaljazz i 90'erne til et bredt defineret singer/songwriter fundament. Det nye album Du går ind ad en dør, markerer et nyt ryk i karrieren. Hun har samlet et band af musikere, der overvejende kommer fra jazzen. Det er musikere der er i stand til, at forstå og omforme Trinelise Værings musikalske idéer og arrangementer. 

Når man hører Du har ik' fortjent en sang, er det tydeligt at Væring finder grobund i popmusikken - og giver den et kvalificeret indspark . Hun kombinerer Otto Sidenius' Hammond B3 og Una Skotts guitar på forrygende vis, sammen med blæserne Maj Berit Guessora på trompet og flygelhorn, Mia Engsager på trombone og Fredrik Lundin på sax. Jeppe Skovbakke tager sig af bassen og Anders Provis af trommerne. 

Der er en god dosis retrosoul i lydbilledet, som man bl.a. kender det fra Sharon Jones & The Dap Kings. Trinelise Væring forsøger dog ikke på at lave en retrosoul-plade. Dertil er hun alt for væringsk. Det er med andre ord en både original og særegen plade.

Ingen kommentarer: