fredag, oktober 05, 2018

Mythic Sunship: Another shape of psychedelic music (El Paraiso) LP/DL/stream

Det er bandets andet album i år. Og den fjerde på vinyl siden 2016. Det nye album markerer en udvidelse af det musikalske territorium for Mythic Sunship, da saxofonisten Søren Skov, kendt fra Debre Damo Dining Orchestra er kommet med i bandet. Allerede fra starten viste bandet sit slægtskab med den kosmiske jazz i bandnavnet, hvor der er referencer til John Coltrane og Sun Ra. Musikalsk tager de bl.a. afsæt i den tyske krautrock. Lange astrale forløb, hvor soloer og det store kollektive udtryk smelter sammen.

Pladen er indspillet i Causa Sui guitaristen Jonas Munks studie, han medvirker også på et par numre. Der er ellers allerede to guitarister i bandet. Det er slet ikke for meget når man tager et kosmisk syrebad i lyden fra Mythic Sunship. Det er psykedelisk rock med tværdiagonale prikker af heavy metal, løsthængende afrobeat frugter og spirituelle jazztoner. 

Det er mange stærke sager på en gang. Stærke fordi Mythic Sunship er spacede og langt ude og samtidig bevarer kontakten til lytteren. Pladen åbner med min favorit, det kvarter lange nummer Resolution, hvor Søren Skov lader saxofonen føre an i en spirituelt ladet hymne, hvor Frederik Denning roder løs på trommerne mens guitaristerne Emil Thorenfeldt og Kasper Stougaard Andersen maler med de brede fuzzpensler. Det er meditativt og sjælefuldt på den fyldige måde - og ender selvfølgelig i en vild eksplosion.

Another shape of psychedelic music er Mythic Sunships mesterstykke. Hvor de med den største tydelighed viser, at nutidig psykedelisk musik er noget andet og meget mere end det der blev skabt for 50 år siden. Velkommen ombord på det mytiske solskib.

Ingen kommentarer: