tirsdag, oktober 09, 2018

Karsten Vogel: This is it (Storyville) CD/DL/stream

Karsten Vogel er blandt meget andet, en helt fra jazzens tidlige avantgarde i 60'erne med Cadentia Nova Danica, fra rocken i Burnin' Red Ivanhoe og fra jazzrocken med Secret Oyster. I de senere år har han lavet plader, hvor han har spillet ren Charlie Parker eller avantgarde med Per Aage Brandt. På den aktuelle plade, som han profetisk kalder This is it samler han tråden op fra 70'ernes Birds of Beauty og Secret Oyster. Det er fusionsjazz med et melodisk sigte. 

Han spiller selv på diverse saxofoner, violin, keyboards og programmering. Han har indkaldt nogle musikalske personligheder til, at klare resten. Bassisten Thomas Ovesen er med på hele pladen. Det er pianisten Daniel Fridell og trommeslageren Klaus Menzer også med undtagelse af nogle enkelte numre

Weather Report-inspirationen er tydelig på Second of may. Den sidste drink indtages på natklubben med This is it, hvor der spilles akustisk. A golden song (of love) åbner med den samme scratchlyd som Herbie Hancock brugte på megahittet Rock it i 1983. Hvorefter den skifter over i et mellow laid back tempo, med en indladende saxofon, der gudskelov aldrig bliver Kenny G-klam. 
Keyboard-legeden Kenneth Knudsen medvirker på fire af pladens numre, hvilket er en fornøjelse - bl.a. med en skøn solo på Ouleeka. Han giver det sidste til nogle numre, hvor Karsten Vogel serverer suverænt saxofon-spil. I pressematerialet står der, at Vogel ikke har planlagt flere udgivelser, så pladen lever sandsynligvis op til titlen This is it. Heldigvis er der planer om at 75 årige Vogel vil ud, at spille med musikken til næste år.

Ingen kommentarer: