fredag, juni 03, 2011

Nanne Emelie: Once upon a town (VME)

Afvekslende jazzpop
 En ung debuterende sangerinde i dansk jazz er ikke nogen verdensnyhed - det sker forholdsvis ofte at der debuterer en ny håbefuld sangerinde med fødderne planetet i jazzen. Der stilles ganske enkelt kæmpestore krav, hvis man vil etablere sig som jazzsangerinde i Danmark.


Nanna Emelie har valgt en tiltalende poppet tilgang til jazzen. Det er ikke fordi at der væltes paladser. Hun bevæger sig indenfor kendte cirkler og formår i kraft af en smuk sangstemme og nogle gode melodier at holde albummet kørende hele vejen. Der er enkelte numre der fungerer endda rigtigt godt. Pladens første nummer Copenhagen Summer breeze er en hyldest til de aftener der kommer nu. Cubaneren Alexander Abreu supplerer med en stemningsskabende flot trompet. Den ligeledes cubanske bassist Yasser Pino er med på hele pladen, mens trommeslageren og produceren Stephan Grabowski også er med hele vejen. Lars Emil Riis Madsen og Niels Thybo skiftes til at tage sig af pianoet. 


Nanne Emelie har skrevet al musik og tekst sammen med forskellige folk. Derfor er der også stor forskel på numrene. Sammen med Grabowski er der en tråd tilbage til tidlig dansk  90'er poprock a la Lars H.U.G. Mens hendes egen er Doubting Tomas er et flot kammerjazzpop nummer. Min favorit er In favor of love, hvor hun med hvisken og et lækkert arrangement får skabt et flot nummer. Den afsluttende The last thing I'll do får lukket pladen ned med et støvet countryinspireret billede.
Nanne Emelie: www.nanneemelie.com

Ingen kommentarer: