lørdag, juni 18, 2011

Jacob Christoffersen: JC3 (Stunt)

Sans for melodi og flow
 Han har været synlig på jazzscenen siden slutningen af 90'erne, hvor han lavede det roste debutalbum Jazzxperience. Men det var først i 2005 at der kom endnu et album, hvor det så var med Jesper Bodilsen på bas og Jonas Johansen på trommer. Christoffersen har på sit ny album endnu en gang holdt fast i trioformatet og de to gamle makkere og tak for det. Han har lavet et originalt trioalbum, hvor han bruger flygelet som hovedinstrumentet mens han lystigt supplerer med orgel, Rhodes og Wurlitzer. I mange tilfælde er de supplerende keyboards lagt på efterfølgende. Christoffersen er ikke bange for at ty til virkemidler der kendes fra det rytmiske musik.
Et andet og måske mere væsentligt kvalitetstegn er melodierne. Feks. er Star (to my love) et forrygende sangbart popnummer der har kvaliteterne til at kunne blive et lille jazzhit. Jeg har hørt nummeret en enkelt gang på DR's jazzkanal - hvilket ikke fortæller noget om hvor meget DR spiller den, da jeg kun hører jazzkanalen tidligt om morgenen når jeg står op. Men i princippet burde det være et af den slags numre der skulle spilles massivt på DR Jazz. Jazzen har også brug for pophits.
Jacob Christoffersen utroligt stilsikre sans for melodi og flow er sammen med Bodilsen og Johansens elegante med- og sammenspil med til at sikre at denne plade med rette kan finde et stort publikum.

Ingen kommentarer: