mandag, juni 27, 2011

KortJazzNyt

Copenhagen Jazz Festival 2011 special vol. 1
I ugen op til at Copenhagen Jazz festival starter er der ekstra fokus på festivalen her på bloggen.
Desuden vil jeg i år blogge løs fra festivalens første weekend. Følg med allerede på fredag.

I Jægersborgsgade på Nørrebro holder det jazzede musikerkollektiv Homemade Records til. Ud over at man året rundt kan købe plader med dansk jazz i butikken, så afholdes der også koncerter i butikken. Under Copenhagen Jazz Festival vil det ske to gange om dagen.
PET, Søren Møller, August Rosenbaum, Girls in Airports og Boda Boda Duo kan bla. høres på den lille scene.
www.homemaderecords.dk

Andrew'erne med efternavnene Cyrille og D'Angelo hører til blandt de mindre kendte spændende udenlandske gæster på Copenhagen Jazz Festival. D'Angelo spiller sammen med Kresten Osgood og Jakob Bro d. 3. juli i Huset i Magstræde og d. 4. juli kan han opleves sammen med John Tchicai på Husets Teater på Halmtorvet.
Cecil Taylor's gamle og Søren Kjærgard's nuværende triotrommeslager Andrew Cyrille er med på JazzDanmarks summersession til august. Inden da spiller han med Søren Kjærgaard Trio, Torben Snekkestad, solo på Skuespilhusets lille scene og sammen med White Trash de sidste 5 dage på Copenhagen Jazz Festival.

Når klokken bliver henad "Jeg trænger til en hot dog"-tid, så er det stadig muligt at få sendt noget jazz ind i ørerne.
På Copenhagen Jazzhouse er Hess'erne in da house. Orgeltrioen Spacelab med Nikolaj Hess på Hammond, Mikkel Hess på trommer og AC på bas kan opleves efter midnat i weekenderne. Mens Magnus Hjorth Trio står på den intime Herluf-scene de andre dage, hvor de bla. har Stephen Riley med som gæst.
På Jazzhus Montmartre er det ungdommen der regerer. 19 årige Jonathan Bremer på bas og 21 årige Niclas Bardeleben på trommer er kernemedlemmer af nattejam-teamet, hvor også pianisterne Heine Hansen og Henrik Gunde er indskrevet som medlemmer.
På La Fontaine er der også mulighed for nattejam. Trioen bestående af Frederik Menzies på sax, Andreas Fryland på trommer og Daniel Franck på bas er på scenen første aften som kernegruppe mens La Fontaine resten af ugen holder humøret højt med nattejams med forskellige gode danske jazmusikere.
På Christiania vågner Christiania Jazzclub på Børneteatret først til dåd kvart i midnat, hvor der i løbet af ugen bla. er koncert med Magnus Thuelund Kvintet, Rasmus Ehlers trio w. George Garzone & Frank Tiberi og Jonas Johansens Move.
På Islands Brygge er der i Lysthuset jam med musikerne Oscar Rifbjerg på piano, David Besiakov på trommer, Tomo Jakobsen på bas ved midnatstide.

Når Copenhagen Jazz Festival officielt åbnes på fredag i Kongens Have bliver det til et genhør med en populær trio. GinmanBlachmanDahl er sammen igen og gæstemusikerne er ligeså prominente. Fra Norge kommer trompetisten Nils Petter Molvær og fra England, saxofonisten Stephen Riley - som GinmanBlachman lavede et rost album med tidligere i år.

Niels Lan Doky er at finde på Tivolis Koncertsals scene fredag aften i selskab med de nye triokombetanter Niclas Bardeleben på trommer og Jonathan Bremer på bas. Desuden gæster Gino Vanelli og David Sanborn trioen. Når koncerten er slut kan man gå på Plænen hvor brormand Chris Minh Doky spiller funky jazz sammen med The Nomads.

Ingen kommentarer: