onsdag, juni 08, 2011

Surf in Stereo: Surf in Stereo feat. Kasper Tranberg (Surf)

Surfs Up!
 Ofte har danske jazzmusikere amerikanske gæstemusikere med på deres albums. En gang imellem kan det også være en idé at kigge sig omkring i den hjemlige andedam. Det har Surf in Stereo gjort med stort held på deres andet album, hvor trompetisten Kasper Tranberg er med som gæst. Tranberg er den gamle vise mand der er kommet på besøg hos de unge vilde. For er der noget Tranberg kan, så er det at være vild på den voksne og følsomme måde. Han har tidligere dyrket det ekspressivt rockinspirerede i Bugpowder. Sammen med trioen Surf in Stereo tager han den dog mere med ro, det lugter dog alligevel af rock .
Det er på trods af bandets unge alder allerede deres andet album. Deres første var en energisk liveplade, der kom efter successen hvor de vandt Ung Jazz konkurrencen i 2009. De er blevet et populært band på scenerne rundt omkring og med det nye album føjer de nye kapitler til successen. Det er guitaristen Kasper Ejlerskov Leonhardt der har skrevet al musikken, pånær en enkelt som bassisten Jonathan Bremer har taget sig af. Michael Vitus sidder ved trommerne. De tre musikere overholder ikke så mange af jazzens regler men har en dyb kærlighed for et groovy grundlag. Det giver dem mulighed for at udforske både balkan, adskillige smukke ballader, eksperimenter, rock og så selvfølgelig surf, som på Surf in mono, der er et Quentin Tarrantino soundtrack værdigt.
Vitus og Leonhardt er hver især originale og pågående. Det tekniske niveau er højt. Spørgsmålet er dog, om ikke det bliver i år at bassisten Jonathan Bremer får sit helt store gennembrud. Han spiller med energi, attitude og har ikke problemer med at stille sig helt frem. Jeg er imponeret over den tilbagelænede vitalitet som den unge bassist udviser.
Bonusinfo:
Jonathan Bremer er den nye bassist i Niels Lan Doky Trio, der udgiver et nyt album d. 9. juni.
My Space: myspace.com/surfinstereo

Ingen kommentarer: