onsdag, juni 22, 2011

KortJazzNyt Uge 25 2011

JazzDanmark har netop lanceret en godbid på nettet til alle, der er nysgerrige på dansk jazz, og gerne vil danne sig et nemt overblik. Via en lang række artikler fortæller jazzskribenten Christian Munch-Hansen historien om jazzen i Danmark. Der er ligeledes lavet en Hall of Fame med 25 danske jazzmusikere, hvor både Jakob Bro og Leo Mathisen er at finde. Ligeledes er der lister over jazzlitteratur, priser og den store danske jazzdiskografi udarbejdet af Erik Raben.
jazzdanmark.dk/jazzhistorie


Det er allerede noget tid siden at der blev meldt udsolgt til Keith Jarrett koncerten. Nu kan Copenhagen Jazz Festival så også melde udsolgt til Abdullah Ibrahim og Sonny Rollins.
jazz.dk

Sidste år lancerede Copenhagen Jazz Festival deres app til smartphones. Den har de endnu en gang lavet med hele musikprogrammet og feks. bykort så man kan finde de små listige steder. Den er gratis og lækker.
Igen i år blænder Lygten Station ved Nørrebro st. og Mom Eat Dad Records op for Copenhagen Trashzzfestival som et bæredygtigt modstykke til den officielle del af Copenhagen Jazzfestival. Sidste år formåede festivalen at holde to dages fest i den gamle stationsbygning med forrygende line-up og vaskeægte berliner-vibe til en ultralav entré på 50 bobs.
Girls in Airports, Pink Fem og Jesper Zeuthen er på scenen d. 5. juli og DUMBO, Pistol nr. 9 og Frisk Frugt d. 6. juli.
www.momeatdad.com
Saxofonisten Benjamin Koppel er blevet tildelt den fornemme franske orden Ordre des Arts et des Lettres. Den danske musiker, som netop har lagt sidste hånd på programmet for Valby Summer Jazz 2011, har fået titlen som tak for sin store indsats for fransk og international kultur. Det er Frédéric Mitterand, Frankrigs kulturminister, som uddeler titlen, og den danske musiker kan nu kalde sig Chevalier de L´Ordre des Arts et des Lettres, ridder af ordenen for kunst og litteratur.
cowbellmusic.dk

Jazzmusikken skal ud til flere. Det er ideen bag musikserien The Benjamin Koppel Jazz Journey, som snart kan købes for 30 kroner pr. cd i 100 Tigerbutikker i Danmark og 10 andre lande i Europa.
Det er et unikt samarbejde mellem butikskæden Tiger og det uafhængige pladeselskab Cowbell Music, der gør det muligt at bringe jazz af høj international standard ud til et større publikum.
Den første cd i serien, The Eloquence Of er udkommet.
tiger.dk

Ingen kommentarer: