mandag, juni 20, 2011

Hans Knudsen Jump Band & Troels Jensen: Everyday we have the blues (Little Beat Records)

Energisk boogie
 Glad udadvendt boogie med et mindstemål om, at få få folks fødder til at vippe er svært at blive sur på. Det er noget af det som Hans Knudsen Jump Band har haft på dagsordenen i de tyve år de har eksisteret. Det er der kommet en ny CD ud af. Musikken er indspillet i Pakhuset i Nykøbing Sj og Hornbæk Jazzklub. De har inviteret den danske blueslegende, guitaristen Troels Jensen med på scenen på halvdelen af numrene. 
Det er nogle erfarne ræve der er med i bandet. Hans Knudsen der sidder ved pianoet og synger, har bla. otte års turnévirksomhed med sangerinden Lillian Boutté i baggagen. Han spiller energisk og sprælsk boogiepiano. Saxofonisten Hans Leonardo Pedersen har siden 1962 haft Leonardo Pedersen Jazzkapel mens bassisten Jens Sølund bla. har spillet tyve år med Papa Bues Viking Jazz Band. Trommeslageren Henrik Simonsen har erfaring fra både Sir Henry and His Butlers og Erling Kroners Orkester på CV'et.
Materialet på pladen indeholder både Elvis Presley's Love me tender og Sonny Rollins' St. Thomas. Men det er bluesen der fylder og bluesklassikere som I got love love if you want it og Look on yonder wall indtages uden problemer. Pladen er et fint dokument over en gruppe der på scenen funkler og næppe giver publikum sindsstemningen The blues. Prøv selv at lægge ører og vippende fod til Ain't that just like a woman. Ikke stor kunst - men for hulen da hvor det swinger.
Bonusinfo:
Hans Knudsen Jump Band kan opleves d. 24. juni til Riverboat i Silkeborg og spiller d. 6. juli i M.G. Petersens Familiehave i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.
Hans Knudsen Jump Band: www.henriksimonsen.dk/knudsen/VELKOMMEN.html

Ingen kommentarer: