mandag, juni 27, 2011

Radio Bévort with Marcelo Nisinman: Perfect organization (Bevort/Gateway)

Skarpt med et blink i øjet
 Pernille Bévort har nu siden 1996 lavet 8 albums i eget navn. I samme periode har hun medvirket på stort set alt hvad den nyligt afdøde orkesterleder, komponist og basunist Erling Kroner har lavet. Blandt andet hans forskellige tangoprojekter. Bévort har i flere år haft kvartetten Radio Bévort - i den aktuelle udformning er der fokus på tangoen og det sker bla. i kraft af samarbejdet med den erfarne argentinske bandoneonspiller Marcelo Nisinman - som vi også herhjemme kender fra samarbejdet med Kroner. Kroners betydning for Pernille Bévort har været kæmpestor og selv om albummet er lavet før Kroner døde, er det svært at se bort fra albummet som en indirekte hyldest til en af de største danske jazzmusikere.


Over intet mindre end to plader udfolder Pernille Bévort sig denne gang. Til min store overraskelse er der sang på mange af numrene og det er Bevort selv der synger. Hun er kendt som en meget stabil og habil saxofonist, der fint klarer både sopran, alt og tenorsax. Men sangen har hun heller ikke problemer med. Pladens 22 numre er en blanding af studie- og liveindspilning. Der er en grundlæggende tangostemning i al musikken, hvor flere af numrene er duetter mellem Bévort og Nisinman. De suppleres af Anders Holm på trommer og Peter Hansen på bas mens Mariane Bitran på fløjte, Kasper Wagner på altsax og klarinet og Florian Navarro på basklarinet og tenorsax også medvirker på liveoptagelsen der blev til sidste sommer på Huset i København, hvor der var 42 grader varmt.


Musikken er sammenhængende og alligevel meget blandet. Der er numre der er ren fest - prøv feks. at lægge øre til I take the consequences - medrivende og groovy. Der er i en helt anden retning også frenetisk undergangsstemning som på Kill yourself step by step and be free. Mest af alt er det dog Pernille Bévorts plade og den fortjener at blive hørt af mange med sine gode og velspillede numre.
På titelnummeret Perfect Organization taler Pernille Bévort om hvad perfekt organisation er mens Marcelo Nisinman rytmisk medfortæller på bandoneonen. Hun definerer fint hvad den perfekte organisation er og stiller så spørgsmålstegn ved det til sidst. Det er som resten af pladen, forrygende skarpt med et blink i øjet.
Bonusinfo:
Radio Bévort spiller på Gråbrødre Torv d. 7. juli kl. 16 med Francesco Cali på bandoneon.
Pernille Bévort: www.pbevort.dk

Ingen kommentarer: