mandag, juni 13, 2011

Excess Luggage: Hand Luggage only (Parallell)

Norsk hammond/klaver trio
 Den norske trio med den tunge baggage er tilbage. Excess Luggage med instrumenterne hammond, flygel og trommer vejer godt til, når de skal transportere sig rundt. Der er også tyngde i musikken. Vigleik Storaas sidder ved pianoet og farver musikken med smukke klare melodilinjer. Steinar Nickelsen ved orgelet er både følsom og groovy mens trommeslageren Håkon Mjåset Johansen ved trommerne pacer og regulerer.
Det er tre år siden at de udsendte deres første album og de fortsætter med den velformede blanding af harmonier, melodier og grooves. Storås og Nickelsen deles om pladsen i front, hvor de supplerer hinanden og bakker op. Excess Luggage har i de tre år der er gået siden debuten turneret og videreudviklet det musikalske koncept. De har ånden godt nede i den klassiske swing-influerede senbop-tradition, hvor tid, improvisation og gode melodier er en del af fundamentet. Nickelsen har taget sig af 5 af pladens numre mens Storaas står for to. Den sidste er standarden If I should lose you.
Excess Luggage kunne meget let have havnet i en blindgyde. Projektet lykkedes endnu en gang i kraft af musikernes brede musikalske erfaring og ikke mindst deres tydelige tanker om hvad det er de vil med musikken.
parallell.eu
excessluggage.org

Ingen kommentarer: