onsdag, juni 08, 2011

KortJazzNyt Uge 23 2011

Det blev den svenske saxofonist Mats Gustafsson der fik Nordisk Råds Musikpris på 355.000 danske kroner i år. Han er aktuel med vinyl-albummet Swedish Azz på det polske pladeselskab Not Two Records. Her har han genindspillet en række svenske jazzklassikere. Bla. Jan Johanssons Visa från Utanmyra. Pladen er en fortsættelse på 11" vinylpladen Jazz på svenska der kom sidste år.
norden.org/da/aktuelt/nyheder/nordisk-raads-musikpris-2011-gaar-til-svenske-mats-gustafsson

Swinging Europes talentorkester Play!Ground spiller på Copenhagen Jazz Festival og Aarhus International Jazz Festival. Orkestret ledes på 10. år af Bo Stief. Det tæller medlemmer som Jonthan Bremer på bas, Oscar Rifbjerg på piano og Julie Wieland på vokal.
swinging-europe.dk/page2/files/7b682a2a8c503068e5138c741087a1f7-36.html

Barefoot Records præsenterer igen i år en række koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Det bliver til otte koncerter på studenterhuset med bla. Maria Faust Group, Pesonen/Bigoni/Melbye/Berre og The Mighty Mouse. I Folkekirkens Nødhjælps bæredygtige butik og kaffebar i hjertet af København, Fisk bliver det til femten koncerter med bla. JapGaf og Maria Faust sammen med legenderne Peter Friis Nielsen og Claus Bøje.
Barefoot Records er gået sammen med Loco, ILK, Homemade Records, Mayhem og Trash Festival om at få trykt et alternativ til det officielle program. De er stadig i det officielle program men har altså i år besluttet sig for at lave et program selv med mere detaljeret omtale af de enkelte koncerter.
barefoot-records.com

Ingen kommentarer: