tirsdag, juni 28, 2011

Søren Dahl Jeppesen with Oskar Gudjonsson: Red sky (Dog Day Music/Gateway)

Soundtrack til sene sommeraftener
 Det er efterhånden halvandet år siden at guitaristen Søren Dahl Jeppesen udgav sit roste debutalbum Route One. Han havde allerede dyrket den rolige flydende jazz i Pauseland. I hans egen personlige version hentede han hjælp fra den islandske saxofonist Oskar Gudjonsson og guitaristen Jakob Bro. Guitaristerne fik hver deres kanal og Gudjonsson svævede i midten. På den nye plade er Bro ikke længere med. Det har medført at Dahl Jeppesen og Gudjonsson er rykket tættere sammen. Jakob Høyer sidder stadig bag trommerne mens Klaus Nørgaard (fra Pauseland) har afløst AC på bas.
Red sky er en fortsættelse og udvidelse af det musikalske univers som Søren Dahl Jeppesen havde skabt på Route One. Der fornemmes - om muligt - en mere afklaret ro i musikken. Gudjonsson og Dahl Jeppesen har brugt tid på at komme tættere på hinanden. Guitar og saxofon væver sig ud og ind af hinanden.
Jakob Høyers følsomme trommespil får det til, at lyde som en fjern rytmisk torden. Klaus Nørgaards på en gang distinkte og diskrete basspil svømmer ind under kvartettens behagelige musiceren.
Søren Dahl Jeppesen har med Red sky skabt et soundtrack til sene sommeraftener, hvor du holder din elskede i hånden og solen stille synker ned.
Bonusinfo:
Kvartetten spiller d. 13. juli på Musikcaféen i Århus
Søren Dahl Jeppesen: sorendahljeppesen.dk

Ingen kommentarer: