mandag, juni 13, 2011

Bent Clausen: Plasma clouds (Gateway)

Ny og gammel musik på debutplade
 Den overvejende del af indspilningerne på denne plade er fra 1999. vibrafonisten (og multiinstrumentalisten) Bent Clausen har siden arbejdet sammen med Tom Waits, Elvis Costello og Damon Albarn. Noget der blandt andet kom i stand på grund af Clausens mangeårige arbejde som teatermusiker. Her mødte han Tom Waits i forbindelse med den danske opsætning af Woyzeck og medvirkede efterfølgende på et par af Waits' albums og turnéer. Det har sat sig nogle dybe kunstneriske spor hos Clausen. Det kan så også høres på Plasma clouds, hvor de sidste 3 numre på albummet er fra i år. Hvor Clausen på 1999-indspilningerne kun spillede på vibrafon spiller han nu også på piano, keyboard og banjo på de nye indspilninger.


I 1999 fik han musikalsk hjælp af Christina von Bülow på altsax, Bjarne Roupé på guitar, Thommy Andersson på bas og Benita Haastrup på trommer. Der er en distinkt og fin lethed i Bent Clausens vibrafonspil, som man også kender det fra Gary Burton. Von Bülow har spiller den smukkeste altsax. Det er jazz der kryber ind under huden med det samme og behager. Jeg ville have været tilfreds med dette. 
Men de sidste tre numre som Clausen har lagt på til sidst, er væsensforkellige fra de første syv numre. De åbner op for lyst til et helt album med den slags musik. Så! Kære Bent Clausen, lad dette dit første album være startskuddet til et album udelukkende med din nye musik. Charlotte Halberg på fløjte og Pernille Rømer Clausen på bas, hjælper Clausen med at skabe musik der bygger bro mellem Tom Waits' skramlede univers og den nordiske klarhed og melodi. Uafrysteligt smukt!
Bent Clausen: www.bentclausen.dk

Ingen kommentarer: