lørdag, juni 11, 2011

Jan Harbeck Quartet: Copenhagen nocturne (Stunt)

Klassisk jazz anno 2011
 Han bragede igennem med det kritikerroste debutalbum In the still of the night for et par år siden. Nu er han klar med nummer to og tenorsaxofonisten Jan Harbeck fortsætter heldigvis i det samme spor. Otte standards spillet så lækkert og indladende at det er med overhængende risiko for at at falde i den store ligegyldighedsgryde. Jan Harbeck bevæger sig på kanten og falder selvfølgelig aldrig i gryden. Han har en fænomenal evne til at spille klassisk jazz som vor mor lavede den uden at miste jordforbindelsen. Med respekt for historien og materialet leverer han et meget kvalificeret bud på hvordan klassisk jazz med swing skal lyde anno 2011.


Sammen med Henrik Gunde på piano, Eske Nørrelykke på bas og Anders Holm på trommer har Harbeck en kvartet der kan tilfredsstille de gamle nisser der gik på Montmartre version 1. Der er en gylden bro mellem datidens jazz og frem til dagens i Jan Harbecks musik. Han er også i stand til at tilfredstille ungersvendene der en gang i mellem skal have et skud jazz af den sunde slags uden tilsætningsstoffer. Is you is or is you ain't my baby, Sing sing sing, I love Paris Og Lazy River er at finde på spillelisten. Der er god tid og plads til de enkelte musikere. Men det er Harbecks show og han indtager uden problemer midten af scenen.
Bonusinfo:
Jan Harbeck spiller selvfølgelig en masse koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival og kan opleves sammen med kvartetten på Cafe Blågårds apotek d. 2. juli og Ordrupgård d. 10. juli.
Jan Harbeck: www.janharbeck.com

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Helt enig!
...og vi er ikke engang i familie.
Jens Overgaard