tirsdag, oktober 29, 2013

Gary Peacock/Marilyn Crispell: Azure (ECM) >> Stefano Bollani/Hamilton de Hollanda: O que será (ECM)

Det tyske pladeselskab ECM har en forkærlighed for duoplader. Plader hvor to store musikalske personligheder mødes og udfordres. Her er to nye, hvor pianoet fylder sin del. Pianisten Marilyn Cripell og bassisten Gary Peacock har tidligere spillet sammen på to klassiske jazzplader med trommeslageren Paul Motian. Nothing ever was, anyway fra 1997 og Amaryllis fra 2001. På Azure bevæger de sig mellem det lyrisk smukke som på Peacock’s Lullaby og Crispells Waltz after David M og flere frie improvisationer. Crispell er en mester ud i energisk Cecil Taylor-lignende pianospil. På Azure slipper hun i mindre grad tøjlerne uden at det går ud over den musikalske frihed.

Pianisten Stefano Bollani mødes med brasilianske Hamilton de Holanda, der spiller på en 10 strenget mandolin, kaldet Bandolim. De spillede et par numre, første gang sammen i 2009 ved en festival i Bolzano. Der gik to år inden de atter spillede sammen. Nu var det en hel koncert. Igen i 2012 spillede de en række koncerter sammen. Den aktuelle udgivelse indeholder musikken fra en koncert i Antwerpen i Belgien i 2012. Programmet består overvejende af brasiliansk musik af folk som Jobim og Baden Powell med enkelte afstikkere til Piazzolla og en enkelt Bollani-komposition. Bollani’s dybe kærlighed til brasiliansk er veldokumenteret. Bl.a. på hans seneste udgivelser med Chick Corea, Enrico Rava og danskertrioen. Her føjes endnu et kapitel til den kærlighed. Musikken er sitrende smuk. Bollani er unik. Lidt italiano klovneri er der også blvet plads til, da han vrøvlesynger med på Malgoni/Pallesi’s Guarda che luna.

mandag, oktober 28, 2013

Hot N Spicy: Live Oslo Konserthus (Gateway)

De har eksisteret siden år 2000 og har spillet over 1000 koncerter. Det er blevet til tre studiealbums. Nu samler de op på det hele med koncertindspilningen fra Oslo Konserthus. På to plader præsenterer de musik fra deres 3 albums plus lidt ekstra nyt, herunder deres hyldest til Svend Asmussen på June nights again. Det er den danske tredjedel af trioen, violinisten Bjarke Falgren, der fortæller om sit nære forhold til den danske jazzlegende. Historien om mødet med manden, der fremstod lidt bleg og sløj. For så nogle måneder senere, at skinne nyforelsket i nålestribet habit og med solbrændt kulør.

Hot N Spicy har altid været Sweet og Swing for mig. Deres uimodståelige charme og store musikalitet har gjort dem til skattede gæster på jazzscenerne. Det er også tydeligt på denne liveplade, hvor Svein Erik Martinsen som vanligt er veloplagt i den vokale front. Lars Tormod Jenset får bassen til at danse. Men det er Bjarke Falgrens suveræne jazzviolin der skylder så meget til Asmussen, der er trioens stjerne. Swingmusikken sprøjter om ørerne på os. Der er ikke så meget nyt at hente på pladen. På den anden side er det et flot dokument på tidens bedste bud på hvordan swingjazzen skal behandles.

lørdag, oktober 26, 2013

Ole Jørn Myklebust: Jorba (Finito Bacalao Records)

Det har selvfølgelig ikke noget med musikken at gøre. Men jeg har flere gange moret mig over det pudseløjerlige dobbeltnavn Ole Jørn. Undskyldningen for manden er at han er norsk. Det er musikken i særdeleshed også. Den er så til gengæld under ingen omstændigheder pudseløjerlig. Ole Jørn Myklebust er trompetist og har de sidste 8 år arbejdet tæt sammen med den samiske musiker Mari Boine Persen. På albummet Jorba (samisk for begrebet "Noget som er rundt") har han allieret sig med Andreas Ulvo på piano og Sigurd Hole på bas fra kulttrioen Eple Trio. Det er Myklebusts første soloalbum siden debutalbummet Breaks Even fra 2001. Siden har han været travlt beskæftiget på den norske jazzscene i projekter med bl.a. Violet Road og Unni Wilhelmsen.

Jorba er minimalistisk og sfærisk jazz, der henter inspiration i den samiske musiktradition. Det er rasende flotte og stemningsfyldte, minimalistiske klangflader. Han er mere jordbunden end instrumentkollegerne Arve Henriksen og Nils Petter Molvær. Det er perfekt musik at lytte til, hvis man har behov for at stresse af. Ole Jørn Myklebust leverer sart og følelsesmættet trompetspil. Jorba er et behageligt bekendtskab. Kan anbefales hvis du vil være god ved dig selv.

fredag, oktober 25, 2013

Nomineringsdebat - DMA Jazz 2013



Der er altid stor spænding, når årets Danish Music Awards Jazz nominerede offentliggøres. I år er der ikke meget klassisk jazz at finde blandt de nominerede i f.eks. vokaljazzkategorien. Caroline Henderson har godt nok kastet sig over standardmateriale på hendes Kurt Weill-plade Lonely House. På den anden side er det nok den mindst jazzede plade hun har lavet længe.

Vokaljazzkategorien byder også på Elena Setien's udemærkede album Twelve Sisters. Den udkommer på pladeselskabet ILK og har nogle musikere med, der kan spille jazz. Det gør de så bare ikke på denne plade. Derfor kan det undre nogle, at den er med i en vokaljazzkategori. Det samme kan siges bandet Bird Alert - der ligeledes er nomineret i vokaljazzkategorien. De er meget indierockorienterede.

Trommeslageren Morten Lund medvirker på flere af årets jazzudgivelser. Men er ikke at finde på nogle af de nominerede plader. Han siger: "Jeg synes nomineringerne og DMA arrangementet generelt fjerner sig alt for meget for os "almindelige" jazzmusikere som spiller akustisk musik og improviserer med udgangspunkt i jazzhistorien (whatever that is)" han tilføjer desuden: "DMA jazz 2013 hylder udelukkende den smalleste og allersnævreste del af musikken, og er fuldstændig ude af trit med hovedstrømmen...det er blot min ydmyge mening."

Der er kun ganske få eksempler på det man kunne kalde jazz-jazz blandt de nominerede i år. Der er f.eks. kun nogle få plader, hvor numre fra standardjazzrepertoiret har sneget sig ind, som på Nikolaj Hess' og Emil de Waal's plader.

Der udkommer mange plader i løbet af året med klassisk funderet jazz. På spillesteder rundt omkring fylder den stilart også meget. Det ses ikke så tydeligt blandt de nominerede plader til DMA Jazz i år. Jazzhus Montmartres kunstneriske leder Christian Brorsen udtaler: "På Montmartres vegne må jeg blot sige, at de nomineringer er udtryk for en skævvridning. Mainstream er et skældsord hos en del jazzjournalister som konsekvent lefler for udgivelser som ingen køber. Men hvis DMA ikke repræsenterer hovedstrømmen i jazzen, så er den uden betydning og bør ændres eller nedlægges."

Hammondorganisten Kjeld Lauritsen siger: "Hvad med at lave en kategori for classic jazz? Det virker som om at musikken skal være mærkelig for at være nomineret." og Lauritsen tilføjer: "Elsker al slags god musik, også den skæve og skøre. Men også den smukke og melodiske. Men hvis det ikke swinger står jeg af."
Ligesom man tilgodeser de plader der ikke er decideret jazz i Særudgivelseskategorien - den kategori der tidligere hed Crossover. Er der så behov for at tilgodse den "truede" klassiske jazz i en særskilt Classic jazz kategori?

Det er genreorganisationen JazzDanmark der står for afvilklingen af DMA Jazz-arrangementet. Her har man i flere år, arbejdet med konceptet omkring selv arrangementet. I 2010 var man sammen med poppen på Bremen. I 2011 var det et heldagsarrangement i Huset med minikoncerter. Sidste år var det på Jazzhouse. I år er det så flyttet på Aveny-T, hvor der er plads til flere gæster. Arrangementet sendes ligesom sidste år på P8jazz.

Er der ikke bredde nok blandt de nominerede plader til årets DMA Jazz? 
Er undergrundsjazzen overrepræsenteret?
Hvem mangler?
Er det de forsmåede, der råber op?

JazzDanmarks sekretariatsleder Lars Winther har sendt mig dette svar på kritikken:

Kommentar fra JazzDanmark:

Såvel de nominerede som vinderne til DMA Jazz udvælges af en anonym jury som først offentliggøres - også for hinanden - ved selve DMA showet. Juryen nedsættes af JazzDanmarks bestyrelse, hvis fornemmeste opgave det (i denne sammenhæng) er, at sørge for at juryen repræsenterer bredden i den danske jazz. Her tages både højde for køn, geografisk spredning, stilistisk orientering - og ikke mindst, at der så vidt muligt går min 3-4 år imellem at den samme person sidder i juryen.

Da juryen er anonym indtil DMA'en løber af stablen kan vi ikke (endnu) diskutere den konkrete sammensætning i år, blot understrege at vi føler at juryen, ligesom tidligere år, lever op til ovenstående krav.

Man kan altid diskutere om JazzDanmarks bestyrelse er de rette til at nedsætte juryen. Bestyrelsen i JazzDanmark er sammensat af udøvende musikere, spillestedsledere og organisationsfolk og man kan naturligvis spørge sig selv om deres kærlighed til jazzen skinner igennem i sammensætningen af juryen. I denne sammenhæng, såvel som andre kunstneriske vurderinger bestyrelsen foretager, mener vi at bestyrelsen evner at hæve sig over egne interesser, og se på miljøet som en helhed, som det er dens pligt. Man kan selvfølgelig betvivle bestyrelsens evne til dette, men i så fald er det ikke blot DMA Jazz man er utilfreds med, men resultatet af det demokratiske valg i det samlede jazzmiljø i Danmark, der har valgt JazzDanmarks bestyrelse.

Hos JazzDanmark har vi i nomineringsperioden registreret 151 udgivelser, og vi gør hvert år meget ud af, gennem adskillige mail-outs, opslag på hjemmeside m.m., at vi såvidt muligt får ALLE udgivelser indsamlet. En lille "sjov" historie til dette, er at der faktisk i år, var en musiker fra den mere eksperimenterende del af scenen der nægtede at indsende sine udgivelser til DMA, da vedkommende mente at DMA'en de seneste år var blevet for "midtersøgende".  Det er et indikation af at uanset hvordan feltet over nominerede og vindere ser ud, så vil der være nogle der er utilfredse - således også i år. Næste år vejer vægtskålen måske den anden vej, og så har vi balladen igen.

Hos JazzDanmark rubricerer vi ikke de indkomne udgivelser i bokse á la "mainstream", "classic" o.lign - og derfor har vi heller ikke tal på hvor mange udgivelser der er kommet indenfor hver "kategori". Men vores vurdering er, at når vi kaster et blik nedover de 151 udgivelser, så er det et fåtal der slår os som "klassisk funderet jazz". Det er naturligvis en vurderingssag, men vores indtryk af den "hovedstrøm" der tales om, er at der på udgivelses-siden, er et markant større aktivitet i retning af den eksperimenterende og grænsesøgende del af jazzen, end den del af jazzen, som vi forestiller os at Kjeld Lauritsen tænker på når han bruger udtrykket "classic jazz".  Dette gør sig muligvis ikke gældende på live-scenen, men DMA'en har jo traditionelt - indenfor alle genrer - været baseret på udgivelser og ikke live-koncerter.

Det er JazzDanmarks ønske at DMA festen skal være en fest hvor hele jazzmiljøet mødes for at hylde hinanden og den kunst vi elsker. Beslutningerne fra DMA juryen er ikke evigtgyldige sandheder men et forsøg på at fremhæve nogle af de mange enestående og meningsfulde udgivelser Danmark er så rig på.
dmajazz.dk

Overblik over anmeldelser på Jazznyt

Her er et overblik over anmeldte plader fra januar til september 2013 på jazznyt.com Den vil blive opdateret igen om en måned.


OVERBLIK over anmeldte plader på jazznyt.com i 2013

Aaron Neville: My true story (Blue Note/EMI) 21. jan
Aaron Parks: Alive in Japan (Gratis download/Bandcamp) 22. aug
Acid Plutonium: Trixie (AP Records) LP 3. jun
Aggerbæk: Heartbeat (Calibrated) 16. maj
Alex Jønsson 3: The lost moose (Alex Jønsson) 6. jun
Alex Riel & Stefan Pasborg: Drumfaces (Stunt) 1. dec
Alexandra Ravald: Time to learn (ET Go Home) 3. apr
Anders Bast: Beams of light in the attic (Longlife/Pladekisten) 13. maj
Anders Mogensen: Just another day at the office (Steeplechase LookOut) 20. okt
Andromeda: Andromeda (ContempoRecords) 10. dec
Anna Kruse: Champagne Fötter (Kruse Kompaniet/Gateway) 7. jul
ARC: Archipelago (Gateway) 14. maj
Art Ensemble Syd with Michael Gregory Jackson (Embla Music & Experience/Gateway) 24. maj
Arve Henriksen: Places of Worship (Rune Grammofon) 14. okt
Aske Drasbæk Group: Old Ghost (Gateway) LP/Download 16. apr
August Rosenbaum: Heights (Hiatus) LP/download 18. jun

Ben Webster: Ben Webster in Norway (Storyville) 29. aug
Bent Hesselmann: Echoes Reflections (Garbage Galore Records) 22. okt
Bent Jædig: Live at Montmartre 1969 Bent Jædig was here (Stunt) 15. aug
Benjamin Herman: Cafe solo (Roach Records) 24. aug
Benjamin Herman: Deal (Roach Records) 24. aug
Bernt Rosengren: Live at Jazzcup (Stunt) 23. maj
Bjarne Roupé: Light and dark (Stunt) 15. okt
Bo Jacobsen: Free Spirit (Gateway/Embla Music & Experience) 9. maj
Bobo Moreno: Dreamsville (Stunt) 20. aug
Book of Sounds: Christmas Single (Soundcloud) 3. dec
Boujeloud: Går på vandet (Boujeloud) 7.
apr
Bremer/McCoy: Enhed (Raske Plader) LP/Download 8. dec
The Bridge: Triologue (Gateway) 30. maj
Bryn Roberts: Fables (Nineteeneight) 8. nov
Bushman's Revenge: A little bit of big bonanza (Rune Grammofon) 8. feb
Bushman's Revenge: Electric Komle - Live! (Rune Grammofon) 24. jun
Busk: Nur eins (ILK) 27. aug

Carl Mörner Ringström: Neo Colony (Carl Mörner Ringström) download 17. jun
Carl Winther: Tetragonz (Stunt) 22. mar
Caroline Henderson: Lonely house (Copenhagen Records) 25. mar
Carsten Dahl: Papillon (Tiger Music) 25. sep
Carsten Dahl Experience: Reveréntia (Storyville) 16. aug
Cathrine Legardh & Brian Kellock: Love still wears a smile (Storyville) 8. apr
Céline Bonacina Trio: Open Heart (ACT) 19. jun
Charles Lloyd/Jason Moran: Hagar's song (ECM) 20. feb
Chris Potter: The Sirens (ECM) 15. mar
Clara Vuust: Here's to love (Storyville) 20. nov
Claudio Scolari: Synthesis (Principal Records) 28. aug
Claus Høxbroe & Oscar Gilbert: Nøgne som nyfødte (Exlibris) 30. mar
Colin Stetson & Mats Gustafsson: Stones (Rune Grammofon) 2. feb
Cæcilie Norby: Silent ways (ACT) 5. maj

Dane TS Hawk & His Cop Jazz Festensemble: Hear we go (Barefoot Records) 14. aug
Dave Douglas Quintet: Time Travel (Greenleaf) 9. apr
Diederik Rijpstra: The Living City (Trytone) 30. aug
Dødens Garderobe feat. John Tchicai (Barefoot Records) 16. jan

Edvard Lygre Møster: Møster! (Hubro) 4. apr
Eivind Aarset: Dream logic (ECM) 12. jan
Elena Setién: Twelwe Sisters (ILK) 5. apr
Elliott: Girls with radical haircuts (Elliott) 26. sep
Emil de Waal+ Gustaf Ljunggren and Søren Kjærgaard feat. Elith "Nulle" Nykjær (EDW) 31. mar
Ensemble Midtvest & Carsten Dahl: Soliloqouy (Exlibris) 12. jul
Esben Brandt Kvartet feat. Fredrik Ljungkvist: Silence and sound (Gateway)
8. sep
European Jazz Orchestra 2012: Live in Kiev (DSI SE) 10. apr

Fire!: (without noticing) (Rune Grammofon) 11. sep
Fire! Orchestra: Exit! (Rune Grammofon) 2. feb

Fredrik Ljungkvist Yun Kan 10: Ten (Hoob Records) 17. aug
The Fringe: 40 Years on The Fringe (Stunt) 23. maj
Fusk: Super Kasper (WhyPlayJazz) 15. maj

Gary Peacock/Marilyn Crispell: Azure (ECM) 29. okt
Gilbert Holmström New Quintet: Tiden är kort (Moserobie) 17. nov
Giovanni Guidi Trio: City of broken dreams (ECM) 16. jun
Girls in Airports: Kaikoura (Mawi Music/Gateway) 20. jun
Goran Kajfes Subtropic Arkestra: The Reason Why vol. 1 (Headspin Recordings) 25. feb
Grand General: Grand General (Rune Grammofon) 26. mar

Haftor Medbøe & Anneke Kampman: Places + Spaces (Fabrikant Records) 13. apr
Han Bennink & Jaak Sooäär: Beach party (Barefoot Records) 5. jun
Hans Ulrik: The Christmas song (Stunt) 3. dec
¡haUtUllin!: ¡haUtUllin! (Barefoot Records) 18. feb
Henrik Jensen's Followed by Thirteen: Qualia (Jellymould) 23. okt
Henrik Sørensen: Organum Momentum II-III (Wave/Gateway) 4. feb
Henrik Walsdorff/Adam Pultz Melbye/Kasper Tom: Grøn (Barefoot Records) 24. jan
Hess Dayyani Emborg Trio: Rummet fyldt (Gateway) 7. sep
Hirose Junji & Yasuhiro Yoshigaki/Yoke & Yohs + Kazuhisa Uchihashi (Jvtlandt) 7”single 9. dec
Hot N Spicy: Live Oslo Konserthus (Gateway) 28. okt
Hugo Rasmussen Allstarz & The Hugo Rasmussen Trio: Hugo…Partly Live (Stunt) 4. mar

Iiro Rantala/Michael Wollny/Leszek Mozdzer: Jazz at Berlin Philharmonic (ACT) 28. maj
Interfoam: Breeding (Gateway) 1. apr

Jack Street: Jack Street (Calibrated) 8. jun
Jacob Anderskov: _Strings, percussion & piano (ILK) 12. jul
Jacob Fischer: X-Mas Friends (Gateway) 3. dec
Jakob Bro: December Song (Loveland Records/Pladekisten) 1. okt
Jakob Davidsens Kammerat Orkester: Se kunsten med nye ører (Gateway) – download 12. jul
Jakob Elvstrøm: Saxclub vol. 2 (Big Car Records/Pladekisten) 9. okt
James Plotkin & Paal Nilssen-Love: Death Rattle (Rune Grammofon) 19. nov
Jan Garbarek/Egberto Gismonti/Charlie Haden: Magico Carta de amor (ECM) 16. jan
Jesper Bodilsen: Scenografie (Silenzio!/Carosello) 5. sep
Jesper Hedegaard Trio: Time to change (Gateway) 4. sep
Jesper Lundgaard: Love and peace - The music of Horace Parlan (Storyville) 2. okt
Jesper Lundgaard Trio: Walk tall - The Adderley Project (Storyville) 13. mar
Johannes Richter: 13 Pieces (Hiatus Records) LP 29. maj
Jonas Kappel: Quartet (Snowturtle Music) 15. jun
Jonas Kullhammar Quartet: Låt det vara (Moserobie) 13. okt
Julia Hülsmann Quartet: In full view (ECM) 19. jun
Just Like Django: Jardin botanique (JLD) 9. nov

K Trio: Meatball evening (Dimma) 15. sep
Kamala: You have heard it, I suppose (Havtorn Records) 2. jun
Kasper Staub Trio: \ - Skraastreg Reworked volume one (Soundcloud/download) 14. sep
Katrine Suwalski Another World featuring John Tchicai: Message of love (Gateway) 21. nov
Katsura Yamauchi & Martin Vognsen: Spanien (Jvtlandt) 9. dec
Kayhan Kalhor - Erdal Erzincan: Kula Kulluk Yakisir Mi (ECM) 21. okt
Keith Jarrett: Somewhere (ECM) 27. jun
Keith Jarrett: No End (ECM) 12. dec
Keith Jarrett: Concerts Bregenz München (ECM) 12. dec
Kenny Wheeler/Norman Winstone/London Vocal Project: Mirrors (Edition) 23. feb
Ketil Björnstad: La Notte (ECM) 23. aug
Kira Martini: Martini*s (Gateway) 21. aug
Kiss Kiss Bang Bang: Secret Service (KLUMPmusic/Gateway) 10. okt
Kjeld Lauritsen: In The Zone (Music Mecca) 2. apr
Klatrebaronen: Natteskygger og syner (Gateway) 10. sep
Klökkeblömst: Klökkeblömst (ILK) 30. apr
Kolonihaven Unikum: Saltö (ARK) 21. feb
Konvoj Ensemble fest. Evan Parker & Sten Sandell: Colors of: (Konvoj Records) 4. okt

Kostcirkeln: Innehåll:musik (ILK) Tændstikæske/download 18. apr
Kresten Osgood og Hvad er Klokkens Pianoalbum (ILK) 24. sep
Kristin Korb: What's your story? (Double K Music) 6. maj

Lea Nielsen: Leas Ideas and thoughts in between (Gateway) 12. maj
Leo Mathisen: Meet the Duke 1946 (Little Beat Records) 11. nov
Light Sky Blue: Light Sky Blue (Light Sky Blue) 18. sep
Line Kruse: Dancing on air (Stunt) 28. jan
Line Tjørnhøj: #glimpse - The E-Sessions (Edition S/ILK) – download 12. jul
Liudas Mockunas/Jakob Riis: Uncertain statistics (Konvoj Records) 4. okt

Magnus Thuelund Melody Project Quintet: Change of time (Calibrated) 14. jun
Malene Kjærgaard: Happy feet (Calibrated) 7. jun
Manu Katché: Manu Katché (ECM) 1. jan
Marc Bernstein & Good People featuring Sinne Eeg: Hymn for Life (Origin Records) 21. maj
Marc Johnson/Eliane Elias: Swept away (ECM) 5. feb
Maria Faust Jazz Catastrophe (Barefoot Records) 24. mar
Marius Neset: Birds (Edition Records) 23. mar
Mark Solborg Trio feat. Herb Robertson & Evan Parker: The Trees (ILK) 3. feb
Martin Speake: Always a first time (Pumpkin Records) 11. okt
Mats Eilertsen Trio: Sails set (Hubro) 20. mar
Mimi Terris: They say it's spring (Calibrated) 19. apr
The Modern Trio: Behind the inside (Airplane Label) 3. okt
Momento: Momento (Gateway) 11. jan
Monoswezi: The Village (Riverboat Records/World Music Network) 21. mar
Morten Ankarfeldt meets Caio Marcio: Rio em vermelho e azul (Calibrated) 23. jan
Morten Haxholm Quartet: Equilibrium (Storyville) 19. feb

Naoko Sakata Trio: Flower clouds (Atelier Sawano) 19. aug
Nicolai Munch-Hansen: Æter (Stunt) 7. feb
Niels HP: Bumpy Road (Sundance) 9. okt
Niels Lan Doky Trio: Scandinavian Standards (Parlophone) 7. nov
Niels Lyhne Løkkegaard: Sikorsky (Hiatus) 5. dec

Nik Bärtsch's Ronin: Live (ECM) 11. feb
Nikolaj Hess: Trio (Gateway) 5. mar
Nils Landgren Funk Unit: Teamwork (ACT) 18. okt
Nils Wogram Root 70 with Strings: Riomar (NWOG Records) 4. nov

Nilsson Fonda Nilsson: Powers (Konnex Records) 8. maj

Ole Jørn Myklebust: Jorba (Finito Bacalao Records) 26. okt
Ole Matthiessen: Red Python (Stunt) 4. jun
On Dog: Part I - Sloeback (ILK) 8 sep.
On Dog: Part II - White horse y la rumba (ILK) 8. sep

Paavo: The third song of the Peacock/Live in Rättvik, Dalarna, Sweden (Found You Recordings) CD/DVD 22. maj
Palle Mikkelborg: Going to pieces - Without falling apart (Our Recordings) 16. sep
Peter Marott: When my dreamboat comes home (Calibrated) 26. maj

Quarterpounder: brood (Gateway/Pladekisten) 21. sep

Ronja: Il Calebrone (Havtorn Records) 2. jun

Samuel Blaser Consort in Motion: A mirror to Machaut (Songlines) 4. nov
Samuel Hällkvist: Return to center (Boogie Post Recordings) 18. aug
Saxopaths: Pathology (Saxopaths) 26. aug
Scott Hamilton: Swedish Ballads…& more (Stunt) 26. feb
Sigurdur Flosason & Kjeld Lauritsen: Night fall (Storyville) 4. feb
Simon Spang-Hanssen Trio: Luna moon (Alisio/Gateway) 24. maj 
Six City Stompers : The Formula (Stunt) 22. jan
The Smurques: Happily ever aftermath (Mabel Label) download 12. okt
Splashgirl: Field day rituals (Hubro) 17. feb
Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax: Lo mejor de cada casa (Calibrated) 10. maj
Stefan Wingefors: Impermanence (Hoob Jazz) 11. jul
Stefano Bollani/Hamilton de Hollanda: O que será (ECM) 29. okt
Svenska Kaputt: Svenska Kaputt (Moserobie) 17. nov
Sven-Åke Johansson, Lars Greve & August Rosenbaum: All Romantic (Hiatus/Pladekisten) 27. jan
SVIN: Secretly We Are Gay (Mom eat Dad Records) EP/Download 20. apr
Sunna Gunnlaugs: Distilled (Sunny/Sky) 25. aug
The Swallow Quintet: Into the woodwork (XtraWatt) 10. jul
Søren Bebe Trio featuring Marc Johnson: EVA (From out here music/VME) 12. sep
Søren Dahl Jeppesen: Pipe Dreams (Dog Day Music/Gateway) CD/LP/Download 17. apr
Søren Gemmer: At first (ILK) 6. mar
Søren Lampe Oktet: Jazz på Danska (Gateway) 21. jun
Søren Møller: Résumé (Audial/Pladekisten) 15. jan
Søren Raaschou: #2 feat. Travis Laplante (Artsound Creation) 20. maj

Taylor's Universe: Worn Out (Marvel of Beauty) 16. feb
Taylor’s Universe: Evidence (Marvel of Beauty) 11. dec
Terje Rypdal: Melodic warrior (ECM) 23. aug
Thomas Albæk Jakobsen's Flux: Relationships (Fluxmusic) 10. feb
Tine Bruhn & Johnny O'Neal: Nearness (Burner Records) 6. maj
Tolvan Big Band: Effortless (Kopasetic) 17. sep
Tomasz Stanko New York Quartet: Wislawa (ECM) 7. maj
Tonbruket: Nubium Swimtrip (ACT) 2. dec
The Trio Lars Møller/Ronan Guilfoyle/Jonas Johansen: Divisions (Calibrated) 6. apr
Trio Gordon: Gränsland (Havtorn) 17. maj

The Universal Quartet: Light (ILK) 12. apr

Vanja Santos: Black is beautiful (Gateway) 6. sep
Various Artists: Ears on Socks off - Barefoot Records live at Copenhagen Jazzfestival (Barefoot Records) 4. maj
Vein feat. Dave Liebman: Lemuria Live (Unit Records)  8. jan
Vein: Plays Porgy & Bess (Unit Records) 8. jan
Vein: On stage (Vein) 8. jan
Vestbo trio: Flowmotion (Dog Hound) 10" vinyl/CD/download 3. sep
Viktoria Tolstoy & Jakob Karlzon: A moment of now (ACT) 4. dec

Walbum/Maintz Brazilian Quintet: Copenhagen Sao Paulo (Gateway) 14. mar

Xylop: Xylop (Gateway) 10. feb

Yeahwon Shin: Lua ya (ECM) 18. nov
Youn Sun Nah: Lento (ACT) 18. nov