mandag, juli 15, 2024

ELJO
: Aarhus Jazzfestival - FAIRBAR 12. juli

 

Det var et mindre mirakel, der indtraf fredag eftermiddag, da Aarhus Jazz Festival så småt startede. Solen skinnede ubekymret meget, hvilket den på ingen måde havde gjort i den forgangne uge. Der var ingen tvivl fra min side, jeg skulle på Fairbar og høre ELJO selv om solen lokkede udenfor. 


Der er så mange gode grunde til at besøge Fairbar, bla. har de et udsøgt udvalg af specialøl på fadølhanerne. Jeg fik en IPA, New Thoughts fra Hørning Bryggeriet Stepping Stone. En frisk og moderne IPA, der passede godt til duoen med Elias Lykkeskov på div. tangenter og elektronik og Johannes Bohn på trommer og elektronik. 

Duoen er ny på den danske jazzscene - og har allerede spillet opvarmning for svenske Bear Garden, ligesom de lige havde spilet i København til Copenhagen Jazz Festival. De er allerede langt med et album, der kommer en gang ude i den nære fremtid. 


En duo med tangenter og trommer kunne måske give give mindelser om Svaneborg/Kardyb. ELJO gør det på en anden måde. De har fundet deres eget musikalske sprog sammen. Johannes Bohns fantasifulde og ukonventionelle trommespil, hvor der spilles med overskud og spilleglæde er bemærkelsesværdigt. Han kan køre enkle rytmer, hvor der iblandes nogle fede tekniske spidsfindigheder. Duoen er drevet af den gode melodi, hvor Elias Lykkeskov ikke holder sig tilbage fra nogle gamle klassiske synthklange fra Prophet synthen, der kan give gode mindelser om firserprogrock. ELJO leverede en fed koncert, der har givet mig lyst til, at høre dem igen. Jeg ser frem til, at de udgiver noget musik.

Ingen kommentarer: