søndag, april 07, 2024

Debre Damo Dining Orchestra: Vol. 4 (Debre Damo Dining Orchestra) digital

Den er nærmest kommet snigende om natten. Det fjerde album fra kraut-psych-ethiojazz bandet, der debuterede for ni år siden med en single, der siden er blevet en klassiker i mit (og flere andres) jazzunivers. Nummeret Yesega Wat var rendyrket dansk ethiojazz - og kan stadig sætte ild til gulvet.

Siden skruede DDDO ned for ethiojazz og afro, på de følgende udgivelser, ikke at det var væk, der var bare ikke den samme løsslupne stemning af fest og glade dage.

Der er kommet tilbage - og det er for fuldt drøn, skulle jeg da lige hilse og sige. På deres fjerde plade, der meget passende hedder Vol. 4, er der ingen ende på festligt skramlede ethiojazz inspirerede numre. 

Peder Mertner Vind, der spiller orgel i DDDO og Søren Skov, der spiller saxofon har skrevet musikken for et særdelse velspillende band, der består af 8 mand. En af mine favoritter er den rolige og omtågede Singapore Sling, der afslutter albummet. Inden da har vi fået serveret nogle skønne vildbasser som Huff Duff, Chicken Today feathers Tomorrow og Laudanum. Er du bare en smule til Ethio-jazz og afro, så er det her årets album! Lad festen begynde.

Debre Damo Dining Orchestra på Facebook

 

Ingen kommentarer: