torsdag, september 16, 2021

Fessor: Glad to be here (Storyville) CD/DL/stream

 

Det er mange år siden, at Fessor og andre væltede Nyhavn med New Orleans jazzen eller hvad man nu kaldte den dengang. Jazzens glade dage i Nyhavn er med enkelte undtagelser en saga blot. Det er Fessor til gengæld ikke. Han er glad for at være her og selv om han er et lille stykke inde i firserne afholder det ham ikke fra at spille og fortælle historier med musikken.


Han har håndplukket et orkester der blev stillet op i stuen hjemme ved trommeslageren Morten Ærø, der sørgede for at indspille det. Her er klarinettisten Chris Tanner der udelukkende spiller traditionel jazz. Jakob Dinesen på tenorsaxofonen glider elegant ind i Fessors univers. Peter Marrotts trompet er ikke til at holde tilbage - han shiner gang på gang. Rytmegruppen med Ærø, den tidligere Papa Bue bassist Jens Sølund og den erfarne pianist Marko Martinovic er et sikkert grundlag for Fessors jazzkonger.


De spiller en bevægende smuk Devil Got My woman og holder sig ellers til den gamle swingjazz. Moten Swing, nogle Ellington numre og så videre i samme god stemning. Fessor og basunen indtager med en usvigeligt sikker friskhed teten og er her stadig. 

Storyville Bandcamp

Ingen kommentarer: