mandag, januar 24, 2022

Little North: Familiar Places (April Records) LP/CD/DL/stream

 

Den første plade med Little North kom i forbindelse med, at April Records sparkede døren ind til den danske jazzscene i maj 2020. Deres anden plade kom allerede i marts 2021. Little North og April Records formår at holde udgivelsesfrekvensen oppe i det røde felt. Nu er der atter gået 10 måneder og der er en ny plade ude med Little North. Benjamin Nørholm Jacobsen (piano), Martin Brunbjerg Rasmussen (bas) og Lasse Jacobsen (trommer) har skrevet musikken sammen. De har modsat de andre plader inviteret et par gæster med.


Den svensk/bosniske guitarist Viktor Spasov kigger allerede forbi på åbningsnummeret Running Down The park, der er tro mod Little North’s musikalske univers, hvor melodien træder frem sammen med Spasovs guitar. Den står ovenpå et rockgroove, der fremmanes af trioen. Herefter følger et rent trionummer, den smukke ballade, It’s beginning to rain again, der er et melankolsk orgie af skønhed.


Kasper Tranberg er med på trompet på Calystegia, hvor han lægger lange toner og elegance på trioens boblende spil. Spasov dukker atter på Push og den afsluttende ballade Ind i det azurblå. 


Little North medlemmerne er alle i slutningen af tyverne. Med tre stærke og forskellige albums i rap, har de skabt et godt grundlag for de næste mange år. Det stærke kollektiv, nordiske toner, diskrete rockgrooves og et højt energiniveau er udløsende årsag til, at jeg atter anbefaler Little North til dem jeg møder på min vej, der gerne vil høre god dansk triojazz.

Little North Bandcamp

Ingen kommentarer: