onsdag, august 19, 2020

Jonathan Andersen: Tiny grass is dreaming (Gateway) CD/DL/stream

Med en særligt sammensat kvartet debuterer bassisten Jonathan Andersen med albummet Tiny grass i dreaming. Jacob Anderskov ved pianoet, Magnus Thuelund på saxofon og Espen Laub von Liljensljold ved trommerne vidner om, at Jonathan Andersen har gjort sig nogle tanker om hvordan musikken skal lyde.

Pladen indeholder næsten 70 minutters musik. Her hører vi først og fremmest Jonathan Andersens musik, der har et komplekst og krævende udtryk. Jonathan Andersen har sparet musikalsk op i mange år. Nu skal vi have den store tur.

Det er musik der stiller store krav i udførelsen. Her er Espen Laub von Liljenskjold bundsolid og steady. Det giver Magnus Thuelund og Jacob Anderskov ekstra luft i toppen af musikken til at give det lille ekstra. Det ekstra der er med til, at give Jonathan Andersens plade personlighed og finesse.

Albummet åbner med titelnummeret, hvor man hører græsset gro, mens det drømmer sig stort og stærkt. Der sættes fokus på naturens ressourcer i nummeret Woodcraft. Den ressource der har givet træet til Jonathan Andersens bas. Det hænger så smukt sammen med musikkens organiske livskraft. Der er skarpt skårne sager som A Muse ment business, hvor kvartettens leverer til tiden med både time og et lækkert snit.

Pladen lukker med Big Guitar, en dejligt bastung hyldest til den store gulvbas. Jonathan Andersen har lavet et album han kan være stolt af. Det fortjener at blive hørt af jazzlytteren der sætter pris på akustisk jazz. Med gode melodier fremført af en velspillende kvartet.

Ingen kommentarer: