onsdag, august 12, 2020

Archie Shepp + The New York Contemporary Five: Vol. 2 (Storyville) LP

Så har Storyville atter været i arkiverne og fundet en rigtig lækker godte frem fra gemmerne. Archie Shepp sammen med The New York Contemporary Five på Montmartre i 1963. Han er sammen med Don Cherry på kornet og John Tchicai på altsax. I rytmegruppen finder vi Don Moore på bas og J.C. Moses på trommer. Pladen er en genudgivelse af Storyvilles udgave fra 1972. Det var oprindeligt Sonet, der udsendte den i 1964 med et andet cover. Det her er vol. 2 med musik fra samme aften som vol. 1. 

Pladen åbner med en særdeles veloplagt og direkte Consequences skrevet af Don Cherry. Herefter følger Monk’s Mood. Men det er på pladens side 2, at de fem musikere tager stikket hjem. Først med Tchicai’s Wo-Wo og til sidst med Bill Dixon’s Trio. Det føles som om de vrider alt opsparet energi her til sidst. Det svinger og oser som mange jazzmusikere må drømme om, at kunne gøre efter. Stor anbefaling! Også for den gode lyd, der er på genudgivelsen. Det lyder som at være der selv på det gamle Montmartre. Der mangler kun øldunst, røg og den legendariske friturelugt.

Archie Sepp nærmest boede på Montmartre i den periode. Indspilningen her er fra den sidste aften efter 12 dages engagement på Montmartre i september. Kvintetten indtog atter Montmartre over 20 dage i oktober, mens Shepp til sidst kunne høres med Niels-Henning Ørsted Pedersen, Tete Montoliu og Alex Riel det meste af november. Kvintetten turnerede også i Danmark og Sverige.

Ingen kommentarer: