torsdag, august 13, 2020

Anders Bast & The Bast’ards: Through space & time (Bastsax) LP/DL/stream

Der er gået fem år siden vi sidst har hørt et album i eget navn fra Anders Bast. Dengang var han sammen med sin gamle lærer og mentor, den amerikanske legende Bob Moses, der har sat dybe spor i Anders Basts tilgang til jazzen. 

Sammen med The Bast’ards med Thor Madsen på guitar, Tobias Dall Mikkelsen på bas og Michael Dalgas på trommer rejser saxofonisten Anders Bast gennem rum og tid på albummet Through Space and Time.

Det er et vidunderligt veloplagt album som Anders Bast har lavet. Thor Madsen sætter også et solidt præg på pladen med en lækker rocket guitarlyd, der passer godt ind i Basts direkte og ligefremme udtryk, hvor der ikke holdes igen på virkemidler og energi. Overordnet set er der en funky rocktone i jazzkvartetten, som på eksempelvis på numrene Fat, Sugar, Salt and Tragic eller Think with your heart.

Anders Bast prøver også andet af. Som på The humble Warrior, hvor han looper og spiller med sig selv. Pladen har en livefeeling over sig - og det lyder godt med det levende lydbillede. Det er rigtig god plade, som Anders Bast har lavet sammen med bastarderne. Endda på flot farvet vinyl. 

Ingen kommentarer: