tirsdag, januar 05, 2021

Kjetil Jerve: The Soundtrack of my home (Dugnad Rec) >> Marc Copland: John Piano Solo (Illusions Mirage) >> Henrik Lindstrand: Nordhem (One Little Independent Records)

 

Tre vidt forskellige soloklaverplader er havnet på mit jazzanmelderbord indenfor kort tid. Norske Kjetil Jerve har lavet en hyldest til de mennesker, som han omgiver sig med - lydsporet til mit hjem. Han fik trillinger i 2019 - hvilket har givet tre numre; Turid, Iben og Eivor. Der er numre til konen, broderen, faderen etc. Det er indspillet i hjemmet i Holmlia i Norge. Det er forførende melodisk og må gerne være soundtrack i mit hjem.


Amerikanske Marc Copland har kun haft en person i tankerne, da han lavede albummet John. Det er guitaristen John Abercrombie der døde i 2017. Copland har on/off spillet med Abercrombie siden 1980. Pladen består af ni Abercrombie kompositioner og starter med den mest kendte, Timeless fra Abercrombies første album i eget navn. Copland flot omkring karrieren, helt op til det sidste album fra 2017, Up and Coming med nummeret Flipside. En smuk, varm og meningsfuld hyldest.


Den sidste plade er med Henrik Lindstrand, der for de fleste er kendt som medlem af Kashmir. Han har lavet sin tredje soloplade siden 2017. Han har lavet en meditativ og brugervenlig plade, der kan agere soundtrack til mangt og meget. Han har udelukkende brugt klaver og flygel, hvor han flere gange spiller med sig selv. Det er musik der bevæger sig mellem pop, klassisk, nordisk coolness og en sjat jazz. Behageligt og venligt.

Ingen kommentarer: