fredag, januar 22, 2021

Night Repair: Slow Stone (Gateway) CD/DL/stream

 

Saxofonisten Martin Stender er mest kendt for Girls in Airports, et band som han i over 10 år har stået i spidsen for og skabt musik til. For nogle få år siden søsatte han bandet Night Repair, hvor han også skriver hovedparten af musikken. Bandet består udover Stender, af guitaristen Henrik Olsson, bassisten Jeppe Skovbakke og trommeslageren Sean Carpio.


Det mest tydelige bånd til Girls in Airports er bandet som et kollektiv, hvor Stender leverer melodier, der omsættes af bandet i fællesskab. Her er de enkeltes personligheder meget betydningsfulde. Henrik Olssons ukonventionelle guitarspil med effekter og vovemod er en fornøjelse. Her er et nummer som White Sails i særklasse. Olssons støjguitar finder sammen med Stenders smukke fløjtespil, Skovbakkes steady basspil og Carpios distinkte trommer. 


Musikken bevæger sig mellem postrock, postjazz og postaltmuligtandet. De er i nutidens store genreløse instrumentale virvar, hvor lyd, klang og melodi skabes i overbevisende og idérig samhørighed. 

Night Repair

Ingen kommentarer: