mandag, august 26, 2024

Anders Malta Almost Big Band: Introducing (April Records) LP/CD/digital

 

Det er altså regulær mums det her! Anders Malta spillede i 2016, som ung konservatoriestuderende med i en genforening af Ernie Wilkins Almost Big Band. Han blev så inspireret af den oplevelse, at han lavede sit eget 13 mands almost big band, der i et par år, spillede en gang om måneden på Christiania.


Helt centralt på pladen står den tredelte suite Hardbop Conversations, der hurtigt kravler ind i mit jazzhjerte, der er rundet af et ualmindeligt stort indtag af Blue Note hardbopplader. Undervejs træder flere gode jazzfolk frem med en solo, Carl Winther på piano, Jonas Due på flygelhorn, Aske Drasbæk på altsax og maestro, Anders Malta på trompet. Det er rent ud sagt stærke sager. Der er både swing, bop, solo og ikke mindst Anders Maltas præcise arrangementer. Han kommer rundt om hele instrumentgruppen og bruger den meget bevidst.


Jeg ville ikke umiddelbart have troet at der kunne komme sådan en jazzplade fra København i 2024. Nu er det så sket og tak for det. Den placerer sig samme sted som Jeppe Zachos Introducing, der kom tidligere i år. Den klassiske jazz lever i bedste velgående her i landet.

Bandcamp

Ingen kommentarer: