tirsdag, august 27, 2024

Schack Osgood Knudsen: At Termansens (Termansen Music) LP/digital

 

Det er tre veteraner på den danske Hammondorgel-jazzscene, der har lavet en plade sammen. Martin Schack lavede Hammondjazzpladen Schackmates i 2007, der i øvrigt blev genudgivet på vinyl i 2018, Niclas Knudsen har i over tyve år med Ibrahim Electric lavet fest på de danske spillesteder og Kresten Osgood, der både har lavet en plade, hvor han selv spiller Hammond og den udødelige Hammond Rens fra 2002, hvor han er sammen med Hammondlegenden over dem alle, Dr. Lonnie Smith.


De spillede et par aftener på Martin Schacks hjemmebane Termansens i Ribe, tidligere i år. Det er tre meget produktive fyre, der er sammen. Det betyder selvfølgelig også at de alle medbringer musik, som spilles i trioen. Der er mindre spræl og vildskab end man feks. kender fra Ibrahim Electric og det er en kende mere klassisk Hammondjazz, end det man har hørt fra Osgood. Det er en Hammondjazzplade, hvor melodien står forrest. Det her er tre jazzmusikere med stort J, der kæler for Hammondorgelets store jazzhjerte. 


Osgood leverer med sine kompositioner, dem der lægger sæt tættest op ad souljazzen, som eks. med Instrumental, der får mig til at tænke på soulklassikeren You keep me hangin’ on. Niclas Knudsen går i en lidt anden retning med Lord of disaster, der bæres smukt hjem af Knudsens og Schacks smukke sammenspil. Martin Schack er leveringsdygtig i en dejlig ballade og en swingende blues. 


Jeg kræver ærligt talt ikke ret meget mere af en Hammondorgel-plade, udover at den skal være på vinyl. Det er den heldigvis også - endda i en meget gennemført udførelse. Rygtet siger, at trioen tager på turné med musikken i 2025. 

Termansens

Ingen kommentarer: