torsdag, august 08, 2024

Jeppe Zeeberg: Six additional pieces of Piano Music (Jeppe Zeeberg) CD/digital

For seks år siden udkom Eight seemingly unrelated pieces of piano music, en soloplade med Jeppe Zeeberg, der var indspillet rundt omkring og hvor jeg i min anmeldelse skrev, at jeg følte at jeg havde overværet en fest i jazzens tegn. Omtumlet og tumultarisk. Smukt og insisterende virtuost. 


Nu kommer opfølgeren, der hedder Six additional pieces of piano music. Jeppe Zeeberg udtaler i forbindelse med udgivelsen, at han ikke troede at han ville lave et album der bestod af jazz standards og konstaterer, at man ikke kan vide alt om sig selv og det er måske lige præcis det, som denne musik handler om.


Det mest forudsigelige ved udgivelsen er at den er uforudsigelig. Jeppe Zeeberg kan spille smeltende smukt og romantisk som på den egen komponerede Home seen form elsewhere (again), udover i starten af nummeret, hvor der kommer et bank i klaveret. Indspilningskvaliteten på numrene er rå og dokumentaristisk. Vi er med i Koncertkirken, Soundtrack Cafe og Zürich. Han går fra at spille straight og swingende som på Honeysuckle Rose eller After you’ve gone og til at spille skævt og swingende. Som Kresten Osgood skrev på Facebook, da pladen udkom. Jeppe Zeeberg ved ikke hvad kompromis er.

Bandcamp

 

Ingen kommentarer: